Pizza siparişi verir gibi tamirci çağırma dönemi

Ottopot.com projesi ile arabanın bakımı müşterinin istediğini zaman ve istediği yerde yapılıyor, aracın park halinde olması yeterli

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

İSTANBUL - Otomotiv bakımı ve tamiri konusunda pazar yeri projesi olan Ottopot.com, yeni girişimleri gezici oto servis ağıyla müşterisini servise gitme zahmetinden kurtarıyor. 3 Türk girişimci tarafından kurulan Ottopot.com, kısa bir süre önce Aslanoba Capital ‘den yatırım aldı. Şirketin bu günlerdeki odak noktalarından biri Mobil Oto Servis projesi. Projenin gördüğü ilgi, yeni dönemde iş yapma biçimlerinin nasıl müşteri ihtiyaçları odaklı şekilde evrildiğini de ortaya koyuyor. 

Mobil Oto Servis, araç sahiplerinin servise gitme ihtiyacını ortadan kaldırarak arabalarının bakım işlemlerini ister evlerinin önünde, ister işyerlerinin otoparkında yapılmasını sağlayan gezici bir oto servis ağı. Bu ağ ile arabanın bakımı müşterinin istediğini zaman ve istediği yerde yapılıyor, aracın park halinde olması yeterli. Müşterilerinin ayağına kadar giden bu yeni uygulama, insanları servise gitme uğraşından kurtarıyor. Mobil Oto Servis’i çağrı merkezinden ya da www.mobilotoservis.com adresinden randevu alarak çağırabiliyorsunuz. Ödemenizi de gerek araç başında gerekse online olarak yapabilmeniz mümkün. Hizmeti kullanan müşteriler 165 TL’den başlayan fiyatlarla bakım işlemlerini yaptırabiliyor. 

Şirketin Kurucu Ortaklarından Kaan Saraç (üstte), kendi mekanik ustalarından oluşan bir ekipleri olduğunu ve bu sayede kalite standartlarını sağlayabildiklerinin altını çizdi. Tüm işlemlerde bir yıl ve 10 bin km garanti sunduklarını belirten Saraç, “Araçların bakım işlemlerini tam donanımlı aletler ve özel eğitimli mekanik ustaları ile yapıyoruz. Kullanılan alet takımlarından bilgisayarlı arıza tespit cihazlarına kadar tüm donanımımızın sektör ortalamasının üzerinde” diye konuştu.

Kredi kartına taksit ilgi görüyor 

Tamamen yeni başlayan bir hizmet olmalarına rağmen ilginin çok iyi olduğunu kaydeden Saraç, şunları söyledi: “Şirket sahiplerinden ev hanımlarına kadar farklı müşteri gruplarına hizmet versek de genel müşteri profilimizi kurumsal şirket çalışanları oluşturuyor. Ödeme tarafında ise hem internetten hem de araç başında kredi kartına taksitli ödeme opsiyonu sunmamızın çok ilgi görüyor.”

“Her ay % 50 büyüyoruz” 

Şimdilik sadece İstanbul genelinde hizmet verdiklerini, önümüzdeki dönemde ilk planlarının Ankara olduğunu belirten Saraç, yıl sonuna kadar Ankara ve İzmir için çalışmaları tamamlamayı hedefl ediklerini söyledi. Her ay organik olarak yüzde 50’nin üzerinde bir aylık büyüme gerçekleştirdiklerini anlatan Saraç, Önümüzdeki aylarda farklı pazarlama kanalları ve iş birlikleriyle yıl sonuna kadar araç kapasitelerini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.