Plastik Tanıtım Grubu kapatıldı

Plastik Tanıtım Grubu sektörün ortak kararı ile kapatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Plastik Tanıtım Grubu (PTG) sektörün ortak kararı ile kapatıldı.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliğinden (İKMİB) yapılan yazılı açıklamada, İKMİB'in Olağanüstü Genel Kurulunun Plastik Tanıtım Grubu gündemi ile toplandığı belirtildi.

Açıklamada PTG'nin sektörü temsil eden STK'lardan gelen talebi değerlendiren İKMİB ve Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) genel kurullarında alınan karar sonrası Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ekonomi Bakanlığının onayları ile iki yıl önce kurulduğu anımsatıldı.

Sektörde bazı sivil toplum kuruluşlarının karşı çıkması üzerine İKMİB'in Olağanüstü Genel Kurul kararı aldığı kaydedilen açıklamada, "İKMİB yönetimi, tanıtım grubunun geleceğini üyelerin oylarına sundu ve kapatılması yönünde tavsiye kararında bulundu. Tek gündemli genel kurulda oy birliği ile kapatılma kararı alındı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz ise "Sektördeki bazı sivil toplum kuruluşlarının konuyu farklı yönlere çekme ve rol kapma gayretleri, plastik sektörü adına olumlu sonuçlar doğuracağına inandığımız bir oluşumun faaliyete bile geçmeden sona ermesine sebep olmuştur. Plastik Tanıtım Grubu'nun bu şartlarda faaliyetlerini sürdürmesi zaten mümkün olamayacaktır. Biz İKMİB olarak ihracatımızı ileriye taşıyacak, üyelerimize katkı sağlayacak çalışmalarla hiç durmadan yol almaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir