Polin'in yeni su kaydırağı King Cobra’ya tüm dünyadan yoğun ilgi

Polin Su Parkları, kapalı kalıp tekniği ile ürettiği King Cobra isimli kaydırağı ile dünyanın dört bir yanındaki su parklarında yerini aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEYNEP PARÇAM-KOCAELİ 

Polin Su Parkları, kapalı kalıp tekniği ile ürettiği King Cobra isimli kaydırağı ile dünyanın dört bir yanındaki su parklarında yerini aldı. Polin Su Parkları Pazarlama ve Satış Müdürü Şöhret Pakiş, üretimde yapmış oldukları yenilikler ile üretici bir firma olduklarını ispatladıktan sonra tasarım boyutunda da güçlerini ortaya koymak amacıyla ‘King Cobra’ isimli kaydırağı ürettiklerini söyledi. Türk tasarımcıların iddiasını göstermek amacıyla yola çıktıklarını söyleyen Pakiş, “Tasarımcılar sadece Amerika’dan çıkmıyor. Biz Polin olarak üretim ve güvenilirlikten sonra tasarım anlamında da gücümüzü göstermek istedik. Bu düşünceden hareketle de King Cobra isimli kaydırağımızı ürettik. King Cobra şu anda Türkiye’de kullanıldığı gibi dünyanın dört bir yanındaki su parklarında da kullanılıyor. Televizyon dizilerinde de çok görür olduk. 4 kişilik bir kaydırak olan King Cobra’da ikişer kişilik botlar ile kayılabiliyor” dedi. 

Avrupa’nın en iyisi seçildi 
Su parklarında hikaye anlatımı ve temalandırmanın giderek yükselen bir trend haline geldiğine dikkat çeken Pakiş, parkların bir hikayesinin olması gerektiğini söyleyerek, “Su kaydıraklarını karaketere dönüştürmek istedik. Bizim su kaydıraklarımız ormanın içinden çıkan bir kobra yılanına ya da Carton Network karakterlerinden birine dönüşebiliyor. Çin’deki bir projeyi ejderhaya, başka bir ülkede de gemiye dönüştürdük. Yani su kaydıraklarını fiber glass kütleler olmaktan çıkarıp, karaktere büründürmek istedik. Hem işlevsel hem de görselliği olan ürünler yaratıyoruz. King Cobra son üç yılda Avrupa’da ‘en iyi su kaydırağı’ seçildi. Henüz daha iyisi yapılmış değil. King Cobra haricinde tasarımı ve kayma şekli ile benzeri olmayan birçok ürün de lanse ettik. Her biri dünyada birçok ödül almaya başladı” diye konuştu.

Disneyland’den Universal’a pek çok firmanın tercihi
Bugün gelinen noktada 95 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Pakiş, Polin’in ilk kurulduğu yıllarda polyesterden inşaat malzemeleri üretmek amacıyla kurulduğu bilgisini verdi. 5 yıl içerisinde Avrupa’daki su kaydırağı üretiminin yüzde 90’ının Polin’in üstlendiğini söyleyen Pakiş, “İthalatımız sıfır. Reçinelerimiz bizim Ar-Ge bölümümüz tarafından üretilen özel reçinelerdir. Üretimdeki kalitemiz ile bütün bu ülkelere açılırken mühendisliğimizi ve tasarımımızı ispatlıyoruz. Her zaman Ar-Ge’nin peşindeyiz” dedi. Disneyland, Universal, Cartoon Network gibi dünya devlerinin artık ilk çalışmak istedikleri firmanın Polin olduğunu kaydeden Pakiş, Universal’in Şangay’daki projesi için kendilerine başvurduğunu ve artık fi yat olarak değil tasarım gücü olarak da dünyada bilinen bir marka olduklarının altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir