"2016'da Kuzey Afrika ülkelerine odaklanacağız"

Bu yıl içinde Tunus, Suudi Arabistan ve Mısır’ı da ihracat ağına ekleyen Minisan, 2016 yılında ise Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - İhracat ağırlıklı çalışan Minisan, ürünlerini 15 ülkeye gönderiyor. Bu yıl içinde Tunus, Suudi Arabistan ve Mısır’ı da ihracat ağına ekleyen Minisan, 2016 yılında ise Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapmayı planlıyor. Halen üretiminin yüzde 35’ini ihraç eden firma, önümüzdeki yıllarda ihracat oranını yüzde 40 ila 45 oranına çıkarmayı hedefliyor. 

Her yıl ürün gamımıza yeni ürünler ekliyoruz 

Minisan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Özdamar,  firma olarak Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Özdamar, mevcut ürünlerin iyileştirmelerini yapıp, optimum değerlere sahip ürünler meydana getirdiklerini belirterek, her yıl ürün yelpazesine yeni ürünler eklediklerini söyledi.

Müşteri memnuniyetini üst seviyede tutacak uygun fiyatta ürünler tasarladıklarını ifade eden Özdamar, "Hayvancılık sektörü için yayık makinesi, elektrikli grupta quartz ısıtıcılar ve infrared ürünler, pişirici grupta set üstü ocak ve midi fırından oluşan ürün yelpazemiz bulunuyor. 2015 yılı ilk çeyreğinde set üstü ocak, klasik ocak, cam ocak ve ayrıca tekli elektrikli ocak üretimine başladık. Ürün yelpazemize bunların dışında 2015 yılı sonunda ikili elektrik ocak, 36 litre mini fırın ve ankastre ocakları katmış olacağız. Ürünlerimizin tamamı Avrupa normlarına uygun olarak üretiliyor. Tüm ürünlerimizin CE Belgesi mevcut. Kullandığımız komponentlerin de tedarikçi firmalarımızın ürettikleri yarı mamul malzemelerin yine Avrupa normlarına uygunluğunu kontrol edip, gerekli laboratuvar sonuçlarını ve gerekli diğer kalite belgelerini de göz önünde bulunduruyoruz. Yüksek kalite anlayışını benimsiyoruz" dedi.

Halen Kayseri OSB’de 10 bini açık, 5 bini kapalı toplamda 15 bin metrekarelik alanda üretim yapan Minisan'ın bünyesinde 100 kişi çalışıyor. Günlük 2 bin parça üretim yapan firmanın yurt genelinde 150 bayisi bulunuyor.