"Çocuklar fındık değil oyun bahçesine"

Çocuk işçiliğinin önlenmesine sosyal projelerle destek veren Durak Fındık, bu kez ''Çocuklar Fındık Değil Oyun Bahçesine'' ana temalı resim yarışması düzenliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Durak Fındık, çocuk işçiliğinin önlenmesi kapsamında Ünye Ticaret Borsası koordinatörlüğünde  ilkokul ve ortaokul öğrencileri arası ''Çocuklar Fındık Değil Oyun Bahçesine'' ana temalı resim yarışması düzenliyor. 

Fındık sektöründe çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik uzun yıllardır, sosyal projeler düzenlediklerini kaydeden Durak Fındık AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, çocuklarımız bahçede değil okullarda ve oyun bahçelerinde olmalıdırlar dedi. 

Yalnızca Ordu'daki ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında olup, değerlendirme tek kategoride bütün öğrenciler üzerinden yapılacak ve ana teması “Çocuklar fındık değil Oyun Bahçesine” olan yarışmaya öğrenciler  25 X 35 veya 35 X 50 cm. ölçülerinde resim kağıdına yapılmış resimlerle katılabilecekler. 

1-30 Nisan tarihleri arasında başvuruların yapılabileceği yarışmanın sonuçları ise 15 Nisan 2015'te açıklanacak. Değerlendirmeler sonucunda dereceye giren öğrencilere, ilçeler tarafından belirlenecek sonuçlara göre her ilçenin birincisi öğrenciye tam cumhuriyet altını, ikincisine yarım cumhuriyet altını, üçüncüsüne ise çeyrek cumhuriyet altını verilecek. 

Ayrıca tüm ilçelerin değerlendirilmesinden sonra yapılacak genel değerlendirmeye göre İl birincisi öğrencisine, masa üstü bilgisayar, ikinciye diz üstü bilgisayar, üçüncü eser sahibi öğrenciye ise tablet hediye olarak verilecek. 

Yarışmaya katılan resimler iade edilmeyecek olup, Ünye Ticaret Borsası'nda sergilenecek ve daha sonra proje kapsamında hazırlanacak kitapçıklarda kullanılacak.