"Güneş kollektörü üretiminde pazara liderlik ediyoruz"

Ezinç Metal Sanayi Genel Müdürü Mahmut Ezinç, önümüzdeki dönemde termal ve yüksek verimli ürünlerle pazar payımızı artırmayı hedeflediklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Güneş enerjisi alanında 1983 yılından beri sektörde faaliyet gösteren Ezinç Metal Sanayi, Kayseri OSB’de 26 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyor. Güneş kollektörü üretiminde Türkiye’de pazara liderlik eden firma, bu alanda global pazarın üçüncü büyük oyuncusu.

Ezinç Metal Sanayi Genel Müdürü Mahmut Ezinç, imalat ve satışın yanı sıra yapmış oldukları danışmanlık ve proje hizmetleriyle termal ve fotovoltaik güneş enerji sektörünün gelişimine katkı sağladıklarını söyledi. 2004 yılında fotovoltaik sistemleri de ürün ve hizmet gamımıza eklediklerini belirten Mahmut Ezinç, "Güneş enerji sektöründeki alanımızı genişlettik. Şu anda ise fotovoltaik sistemler konusunda, kendi panel ve sistemlerimizin satışının yanında anahtar teslim projeleri de geliştirip, uygulamasını yapıyoruz. Firmamızda 90 farklı tip güneş kollektörü ve 80 farklı tip sıcak su tankı üretiliyor. Ürünlerimizi 95 ülkeye ihraç ediyoruz. Türkiye’de 950 bayi ile satış hizmeti veriyoruz. Güneşten elektrik üreten sistemler konusunda da çalışmalar yürütüyoruz. 1 MW kurulu gücü olan fotovoltaik sistemlerden yılda ortalama bin 650 MWh elektrik enerjisi üretiliyor. Bu oran 990 ton/yıl karbon salımını engelliyor" dedi.

Önümüzdeki dönemde termal ve yüksek verimli ürünlerle pazar payımızı artırmayı hedeflediklerini açıklayan Ezinç Metal Sanayi Genel Müdürü Mahmut Ezinç, "İlk hedef olarak bayilerimizin tüm ürün ihtiyaçlarını karşılayarak, mevcut bayilerimizi münhasır bayilikler haline getirmeyi planlıyoruz. Fotovoltaik sistemlerde ise hızla gelişen pazardaki payımızı artırmak istiyoruz" dedi.