"Pazara yön veren bir firma olmak istiyoruz"

Halen 30 ülkeyen ihracat yapan ve bu yıl portföyüne ABD pazarını ekleyen Somçelik Raf, teknolojik yatırımlarını sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Kayseri'de 1978 yılında çelik civatalı depo raf üretimi ile depolama alanına adım atan Somçelik Raf, 1990'lı yılların başında perakende sektörünün gelişmesiyle birlikte üretimi ağırlıklı olarak market ve mağaza ekipmanlarına çevirdi.

Sektörün ihtiyaç duyduğu otomasyonlu sistemlerle ilgili olarak Ar-Ge çalışmaları başlattıklarını söyleyen Somçelik Raf Yönetim Kurulu Başkanı Levent Somtaş, depo, market, mağaza raf ve ekipmanları ile market ve yük arabaları başta olmak üzere çeşitli tel ürünlerin imalatını yaptıklarını ifade etti.

Şu an sektörün soğutucu gruplar dışındaki her türlü ürün ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Somtaş, sözlerine şöyle devamn etti:

"Üretim hatlarımızda hem kalitenin artırılması ve korunması hem de sektöre daha uygun bedellerle hizmet edebilmesi için teknolojik yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Halen 30 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl portföyümüze ABD pazarını da ekledik. Yurt içi ve dışı operasyonel yetkinliğimizin daha da arttırılması için ayrıca çalışmalar yapıyoruz. Firma olarak Ar-Ge’ye yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor. Üretim kalitesinin yanı sıra hizmeti de önemsiyoruz. Satış sürecinde müşterilerimize yaklaşımımız, onların beklentilerini en iyi şekilde algılayıp, buna cevap verebilmemizi sağlıyor. Kurulum ve sonrasında verdiğimiz teknik destek ile muaddil firmalar içinde ön plana çıktığımızı düşünüyorum. Geçmişten gelen bir iş ahlakı olarak kazancımızı şahsi yatırımlardan ziyade sektörümüze ve firmamıza yatırım amaçlı kulanmaya özen gösteriyoruz."