"Türkiye'de gidecek çok yolumuz var"

Metro Group Ankara İrtibat Bürosu Açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




ANKARA - Metro Group Türkiye Temsilcisi Kaan Ünver, yeni açılan Ankara irtibat ofisiyle ilgili, "Türkiye'de ikinci ofisimizi açmamız, şirketimizin Türkiye ekonomisi, perakende pazarına olan inancının ve yatırım yapma isteğimizin bir göstergesidir" dedi. Metro Group'un Ankara irtibat bürosunda yapılan basın toplantısında konuşan Ünver, Metro Group olarak 33 ülkede yaklaşık 2 bin 200 mağaza ile faaliyet gösterdiklerini ve 280 binden fazla çalışanı istihdam ettiklerini bildirdi.

Ünver, Metro Group'un 2011 yılında yaklaşık 67 milyar avro ciro elde ettiğine dikkati çekerek, Türkiye'de, faaliyetlerine başladıklarından bu yana 1 milyar 714 milyon avro yatırım yaptıklarını bildirdi. Türkiye'de 14 ilde toplam 61 mağazası ve yaklaşık 7 bin 800'e yakın çalışanı ile hizmet verdiklerinin altını çizen Ünver, şunları kaydetti: "Metro Group olarak Türkiye'de ikinci ofisimizi açmamız şirketimizin, Türkiye ekonomisi, perakende pazarına olan inancının ve yatırım yapma isteğimizin bir göstergesidir. Geçen yılki mağaza açılışlarımıza benzer şekilde bu yıl da açılışlarımız olacaktır. Ankara irtibat ofisinin temel görevi Ankara'daki kamu kurumları, yasa koyucular, sivil toplum örgütleri, uluslararası kuruluşların temsilcilikleri ve diplomatik çevre ile doğrudan temas halinde olmak ve şirket görüşlerimizi paylaşmaktır. Bilindiği üzere grup bünyesinde dört şirket bulunmaktadır. Ofisimiz söz konusu şirketlerin Ankara'da temsili görevini yürütecektir. Ankara irtibat ofisinde Ankara Temsilciliği görevini yürütmek üzere Başak Babaoğlu görev yapacaktır."

"Türkiye'nin her yerine yayılmayı hedefliyoruz"

Perakende pazarının büyüklüğü hakkında da bilgi veren Ünver, sektörün büyüklüğünün 190 milyar dolar civarında olduğunu bildirdi. Ünver, bu büyüklüğün yüzde 42'sini organize perakendenin oluşturduğunu dile getirerek, 190 milyarın içerisinde gıda perakendeciliğinin yüzde 60 pay aldığını, bunun da sadece yüzde 30'unun organize perakende olduğunu bildirdi. Türkiye'de geçen sene 14 mağaza açtıklarını ifade eden Ünver, "Türkiye şu anda perakendecilerin gözde memleketi" dedi Türkiye'nin hızla büyüyen bir ekonomisinin ve harcamak isteyen genç nüfusunun olduğunu belirterek, Avrupa pazarının doyduğunu ve Türkiye'nin Metro Group içerisinde öncelikli yatırım planında yer aldığını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir