"Yeni dönemde Hindistan pazarında büyüme hedefliyoruz"

Ak Mermer, geçen yıl, ürün gamına andezit, bazalt ve travertenden kaldırım taşı, bordür ve oluk taşı gibi yeni ürünleri ekledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI 

SİVAS - Ak Mermer, son yıllarda yaptığı yatırımlarla makine parkını genişleterek, ürün çeşitliliğini artırdı. Üretiminin yüzde 40'ını ihraç eden firma, yeni dönemde Hindistan pazarında büyümeyi hedefliyor. Cirolarının yüzde 50'sini ihracattan elde ettiklerini belirten Ak Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik, "Çin, Hindistan ve Vietnam'da ofislerimiz bulunuyor. Almanya, Fransa, ABD, Ukrayna, Moskova, Irak ve Azarbeycan'a ebatlı ve plaka, Çin ve Hindistan'a bej, oniks, sarı ve beyaz traverten mermerleri blok halde ihraç ediyoruz" dedi. İç pazardaki konumlarını güçlendirmek istediklerini belirten Çelik, bu yıl iç pazardaki büyük projelere daha fazla ağırlık vereceklerini söyledi.

Yurtiçinde Sivas ve İstanbul'da faaliyet gösterdiklerini kaydeden Mehmet Çelik, 45 çeşit ithal granit, bazalt, bej, oniks, Marmara ve Afyon mermerleri ile beyaz traverten olmak üzere geniş ürün yelpazelerinin bulunduğunu belirtti. 1984 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini bildiren Çelik, "Merkez fabrikamız Sivas'ta bulunuyor. Burada bir fabrika, atölye ve granit depomuz var. İstanbul'da da bir fabrika ve granit depomuz bulunuyor. Geçtiğimiz dört yıl içinde makine parkımızı genişlettik ve yelpazemize yeni ürünler ekledik. Üretimimizin yüzde 40'ını ihraç ediyoruz. Şu anda Hindistan pazarında büyümeyi hedefliyoruz" dedi. 

Sivas OSB'de 15 bin metrekaresi açık, 4 bin metrekaresi kapalı alanda, İstanbul'da 10 bin metrekaresi açık, 3 bin metrekaresi kapalı alanda faaliyet gösterdiklerini kaydeden Mehmet Çelik, "Ayrıca Hindistan'da bulunan depomuzda 5 bin 500 metrekare alanda faaliyet gösteriyoruz. Yıllık 150 bin metrekare üretim kapasitesine sahibiz" diye konuştu. Yurt genelinde yol, kaldırım gibi alanlarda polyester döküm, beton gibi belirli ömrü olan malzemeler kullanıldığını ifade eden Çelik, aynı malzemeleri daha uzun ömürlü olan granit, bazalt ve mermerden yapabilmek için Ar- Ge çalışmaları yaptıklarını belirtti. Çelik, "Geçen yıl ürün gamımıza andezit, bazalt ve travertenden kaldırım taşı, bordür ve oluk taşı gibi yeni ürünleri ekledik" şeklinde konuştu. 

İç pazarda büyük projelere imza atmayı hedefl ediklerinin altını çizen Mehmet Çelik, "Sivas'ta bulunan mermer işleme atölyelerine işlenmemiş granit ve yerli mermer sağlıyoruz. İç Anadolu'da hastane, askeri binalar, emniyet müdürlükleri, eğitim kurumları, konut inşaatları gibi büyük projelerde yer aldık. Buraların A' dan Z' ye tüm gereksinimlerini karşıladık. İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere doğu illerinde de toptan granit satışı yapmayı hedefliyoruz" bilgisini verdi. İnsanların doğal taşı tüm yaşam alanlarında tercih etmelerini sağlamak istediklerini ifade eden Çelik, ürün çeşitliliklerini ve istihdam sayılarını artırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Çelik, bugün itibarıyla 200 kişiyi istihdam ettiklerini bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir