'Rahat Taşın' hizmet vermeye başlıyor

Online hizmet sektöründe faaliyet gösteren Armut.com, nakliye alanındaki yeni girişimi “Rahat Taşın” hizmete giriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Armut’un evden eve nakliyedeki 6 yıllık tecrübesini arkasına alan Rahat Taşın, taşınma sürecindeki sorunları teknolojiyi ve bu alandaki deneyimini kullanarak çözmeyi hedefliyor. Pratik, hesaplı ve güvenli bir taşınma vaadi sunan Rahat Taşın, fiyat hesaplama algoritmasıyla anında fiyat ve online rezervasyon gibi seçenekleri evini taşımak isteyenlerin hizmetine sunuyor.

www.rahattasin.com’da akıllı taşınma formu dolduran kullanıcılar evin detaylarına göre taşınma fiyatının nasıl değiştiğini anlık olarak görebiliyor. Bu şekilde tamamen şeffaflaşan fiyat alma süreci taşınma gününde herhangi bir sürprize izin vermiyor. Paketleme, montaj gibi ek hizmetler ihtiyaca göre seçilerek, taşınmaya tek tıkla dâhil edilebiliyor. Online rezervasyon 5 dakikadan kısa bir sürede tamamlanıyor ve ödeme kredi kartından taşınma gerçekleştikten sonra alınıyor. Zorlu bir eleme sürecinden geçip taşınma standartları kontrol edilen nakliyecilerle gerçekleşen taşınmalarda eşyalar maddi hasara karşı 'garanti' ile güvence altına alınıyor.

Hedef Türkiye’deki her 3 online taşınmadan 1’ini gerçekleştirmek

Armut’un kurulduğu günden beri nakliyat dikeyinin en çok iş gerçekleştirilen alanlardan olduğunu ve önemli bir tüketici verisi içerdiğini aktaran Armut.com CEO’su Başak Taşpınar Değim, şunları söyledi: “Tüketicilerin ihtiyaçlarına ve elimizdeki dataya bakarak sektörde şu anda olmayan bir iş modeliyle, bu alanda kişilere özel bir çözüm sunabileceğimizi fark ettik. Ekibimiz dinamik bir fiyat algoritması geliştirdi. En iyi nakliyecileri belli bir eleme sürecinden geçirerek sistemimize dahil ettik, şu anda 72 nakliye iş ortağımız var. Anında rezervasyon garantisi ve kredi kartıyla ödeme kolaylığı gibi avantajlar sunduk. Nakliye sektöründe bir ilk olan bu iş modeliyle hedefimiz oldukça büyük. Yılda yaklaşık 2.5 milyon taşınma gerçekleşiyor. Şu anda taşınmaların yüzde 6’sında online kanallar üzerinden nakliyeci bulunuyor. Bu hacmin çok büyük bir oranı zaten Armut’ta. Rahat Taşın’la birlikte bu oranı önümüzdeki 3 yılda 2’ye katlamayı ve Türkiye’de online kanallardan nakliyeci bulunarak gerçekleşen her 3 taşınmadan 1’ini Rahat Taşın’la yapmayı hedefliyoruz.”