Recordati, Çerkezköy'de temeli attı

İlaç şirketi Recordati'nin yeni tesisi 50 milyon dolara mal olacak; 130 kişiye istihdam sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de 2008'den bu yana faaliyet gösteren İtalya merkezli ilaç şirketi Recordati, Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yaklaşık 50 milyon dolarlık tesisin temelini attı. Geniş bir tedavi alanına yönelik ürünler üretilecek yeni tesis, yaklaşık 130 kişiye doğrudan istihdam sağlayacak.

Temel atma törenine Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Başbakanlık Yatırım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Recordati Group Başkan Yardımcısı Arnaldo Restelli ve yerel protokol temsilcileri katıldı.

Yeni üretim tesisinde toplam kapalı alanın; ofis alanları, üretim alanları, depo ve sevk/kabul alanları, enerji merkezi ve sıvı/katı atık alanları ve bunlara bağlı teknik alanları olmak üzere yaklaşık 18 bin metrekare olarak planlandığı bilgisini veren Recordati İlaç A.Ş. Genel Müdürü İsmail Yormaz, temeli atılan tesisin tamamlanma tarihini Aralık 2015 olacağını açıkladı.

Yormaz, "Ancak Aralık 2015 tesisisin; inşaat, makinaların kurulumu kalifikasyonu ve/veya re kalifikasyonu, havalandırma, saf su, basınçlı hava gibi Bakanlığın denetleme esnasında istediği validasyon çalışmalarının finallenmesinin planlandığı bitiş tarihidir. Sağlık Bakanlığı'nın denetlemesi için hazır olunmasına yönelik planlanan tarih Şubat 2016'dır; başka deyişle fiili imalata geçiş tarihi Sağlık Bakanlığı'ndan alınacak olan “alternatif üretim yeri izin belgesi” tarihi olacaktır" diye konuştu.

"Üretim kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz"

Recordati Group Başkan Yardımcısı, Orta ve Doğu Avrupa Bölge Direktörü Arnaldo Restelli konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bugün toplamda 656 personelimiz ve 82 formda 46 ayrı ürünü ile Türkiye ilaç pazarında faaliyet gösteren firmamız, IMS satışlarında 2013 yılı sonuçlarına göre değer bakımından 27., adet bazında ise 18. sırada yer alıyor. Türkiye'deki yan kuruluşumuzu önümüzdeki yıllarda Grup için kilit gelişim faktörlerinden biri olarak kabul ediyoruz ve bu doğrultuda Çerkezköy'deki yeni tesisimiz, Recordati Grup'un genel büyüme stratejisi çerçevesinde Türkiye pazarını ne kadar önemli gördüğünün daha ileri düzey bir göstergesidir.

Üretim kapasitemizi iki katına çıkarmayı hedeflediğimiz bu yeni tesiste, arazi araştırmaları  çalışmalarından başlayarak bu ana kadar  bizlere vermiş olduğu büyük ve nazik destekleri için Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'na teşekkür etmek isterim.”

Başbakanlık Yatırım Ajansı Daire Başkanı Arda Ermut açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında; “Recordati, bu tesis ile uluslararası yatırımcılara bir mesaj vererek, Türkiye'nin yatırım kararı açısından ne denli doğru bir merkez olduğunu bir kez daha teyit etti. Bu yatırım, uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye'de var olan fırsatlara bir kez daha dikkat çekecek” şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir