Rema, yurtdışı pazarını hedefliyor

Almanya ve İtalya ile görüşmeleri devam eden Rema Varak Mobilya, yurtdışı pazarına açılmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI

KAYSERİ - Kayseri'de butik mobilya üretimine yoğunlaşan Rema Varak Mobilya, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Beştepe'ye ürettiği Osmanlı varak motifi mobilyalarla ilgi odağı oldu. Firma, tamamı kendi üretimleri olan gürgen ağacı ve ahşap mobilyalara, el oyması, altın ve gümüş yaprak varak uyguluyor. Almanya ve İtalya ile görüşmeleri devam eden firma, yurtdışı pazarına açılmayı hedefliyor.

Rema Varak Mobilya, 1970'li yıllarda oldukça yaygın olan varak uygulamasını mobilyalara yansıtıyor. 2005'te kurulan firma, Kayseri Keresteciler Sitesi'nde üretim yapıyor. Rema Varak Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Doğan, "Askerde bir arkadaşımdan bu işi öğrendim. Kızım, eşim, kız kardeşim ile üretimimizi yapıyoruz. Birinci kalite varak kaplama kullanıyoruz. 2007'de marka tescilimizi aldık. Üretimimizin yüzde 90'ını şehir dışına yapıyoruz. İç mimar tasarısıyla şehir dışına üretimlerimizi yapıyoruz. Kayserililer parlak ürünleri seviyor ama daha alışmadı. Siparişleri 3 ay sonrasına gün vererek alıyoruz. Yurtdışından Almanya ve İtalya'dan ürünlerimize talep geliyor. Görüşmelerimiz devam ediyor. Üst gelir grubuna hitap ediyoruz" dedi.

Uluslararası fuarda 2 defa yer aldıklarını söyleyen Doğan, kartonpiyer, şömine gibi uygulamaları restoran ve otellere yerinde uyguladıklarını dile getirdi. Doğan, Türkiye'de bu işi yapan 3 firmadan biri olduklarını kaydetti.