Saat ve kolyeler çocuklara koruyucu kalkan olacak

Mobil takip sistemleri pazarının yeni oyuncularından Blink, çocuk güvenliği için ebeveynlerin telefonları ile etkileşimde olan kolye, saat gibi aksesuarları piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Şirket bayilikler verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Arka arkaya gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan çocuk ölümleri, güvenlik alarmına geçirdi. Ebeveynlerin çocuklarını an be an takip edecekleri, kaçırılma, düşme, boğulma riski gibi tehlikeli durumlarda hemen haberdar olabilecekleri çocuk güvenlik aksesuarları geliyor. Mobil takip sistemleri pazarının yeni oyuncularından Blink, çocukların güvenliği için harekete geçti. Araç ve filo takibinden, seraların nemini ölçmeye, özel amaçlı soğutuculardaki ürün ısısından bireysel araçların çalınmaya karşı takibine kadar birçok alanda mobil takip sistemleri ile çözümler üreten Blink, Haziran ayında da çocuk güvenliği için ebeveynlerin telefonları ile etkileşimde olan kolye gibi aksesuarları piyasaya sunacak.

Çocuğun panik anında hemen alarm verecek

Blink, telekomünikasyon sektöründe çok uzun yıllardır hizmet veren Mıstaçoğlu İletişim Grubu’nun yeni bir yatırımı. Şubat ayında piyasaya giren Blink, ölçülebilir ve takibi yapılabilir her şey için ürünler geliştiriyor. Araç ve filo takibi işinin sadece bir parçası. Seraların nemini ve su ihtiyacını, özel markalara ait soğutuculara farklı bir marka girip girmediğinin takibine kadar birçok sektöre yönelik farklı çözümleri mevcut. Son olarak çocuklara yönelik saat, kolye gibi cihazları satışa sunacaklarını belirten Blink Genel Müdürü Jülide Ulucan, “Bu cihazlar çocukların suya düşme ve kaçırılma gibi panik anında alarm verecek. Yurtdışında da bu cihazların benzer örnekleri var. Son günlerde yaşadığımız kayıplar tüm Türkiye’ye derin bir acı yaşattı. Türkiye’de bugün 5 bin çocuk kayıp. Bu konuda son dönemde ailelerden yoğun bir talep alıyoruz” açıklamasını yapıyor. Uluca çocuk güvenlik cihazlarının yanı sıra eş zamanlı olarak hastaların takibine ilişkin ürünlerle de piyasada yer alacaklarını anlatıyor.

Araç takip pazarı 4 yıl içinde üç kat büyüyecek

Araç takip sisteminde iddialı olduklarına da dikkat çeken Blink Genel Müdürü Ulucan, “TÜİK rakamlarına göre Türkiye’de 18.9 milyon araç var. Bunun 8 milyonu ticari araç. Türkiye’de bugüne kadar satılan araç takip sistemi sayısı ise 600 bin. Yani pazarın yüzde 90’ı hala keşfedilmemiş. 2018 yılında araç takip sistemleri pazarının 1.8 milyon adede ulaşması bekleniyor. Alınacak daha çok yol var. Bu alandaki boşluğu değerlendirerek hızlı bir büyüme hedefliyoruz” diyor.

Araç takip sisteminde iddialı olduklarına da dikkat çeken Ulucan, “Araç takip sistemleri sayesinde firmalar şirket araçlarını, filolarını daha doğru ve yüksek performansla yöneterek, yakıttan, zamandan, bakım maliyetlerinden tasarruf sağlayabiliyorlar. Ayrıca çalışanların günlük rotalarını kontrol edebiliyor. Rota dışına çıkılması anında şirket haberdar ediliyor. Raporlara göre şirket araçlarında ortalama yüzde 17 mesai dışı kullanım söz konusu. Ve bir araç ayda 25 dakika rölantide duruyor. Bu yaklaşık 100 liralya denk geliyor. Takip sistemleri ile şirketler bu noktaları da kontrol altına alıp ciddi bir tasarruf sağlayabiliyorlar” açıklamasını yapıyor. Ulucan, kurumsal bazda araç takip sistemleri alanındaki etkinliklerini bireysele de taşımak istediklerini kaydediyor. Mobil takip sistemlerinin araç hırsızlıklarında bireysel mağduriyetlerin önüne geçebileceğinin altını çiziyor.

Blink Genel Müdürü Jülide Ulucan, İngiltere’de bireysel bazda araç takip sistemlerinin çok yaygın olduğunu belirterek “İşbirliği yapmak üzere sigorta şirketleri ile görüşme halindeyiz. Sadece hırsızlık durumlarında değil kaza anında da ölçü ve tespitlere yönelik çözümlerimizin için görüşüyoruz” diyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir