Sabancı Vakfı'ndan 1.35 milyon liralık hibe

Sabancı Vakfı, 9 projeye 1.35 milyon lira hibe verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Vakfı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında bu yıl 9 projeye 1 milyon 350 bin TL hibe verecek. Vakfın, bugüne kadar TGHP kapsamında verdiği hibe tutarı ise 8 milyonu TL'yi aştı. 

Sabancı Vakfı, 2014 yılında Toplumsal Gelişme Hibe Programı (TGHP) kapsamında hibe vereceği yeni projeleri önceki akşam açıkladı. Son 7 yıldır kadın, sivil toplum kuruluşlarının genç ve engellilere yönelik projelerine hibe veren vakıf, bu yıl listeye 9 yeni projeyi daha ekledi. Vakıf böylece destek verdiği proje sayısını 46’ya çıkardı. Vakfın, bugüne kadar TGHP kapsamında verdiği toplam hibe tutarı ise bu yıl dağıtılacak 1 milyon 350 bin TL ile 8 TL'yi aştı. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, 2006'da Sabancı Vakfı’nı yeniden yapılandırarak insanların hayatında olumlu değişimler yaratacak toplumsal programları hayata geçirdiklerini söyledi. Sabancı, “Sivil toplum kuruluşlarının kimi, gençlerin toplumsal hayata katılımı için, kimi, engellilerle ilgili bir konunun politikalara dahil edilmesi için, kimi de kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi için çalışıyor. Hibe programlarımızla destek verdiğimiz sivil toplum kuruluşları, toplumsal gelişime, katılımcılığın yaygınlaşması, eşitliğin sağlanması ve demokrasinin derinleşmesi için çalışıyor” dedi. 

Hibe verilen proje sayısı 54’e ulaştı 

Sabancı, bu yıl TGHP kapsamına alınan 9 proje arasında daha önce destek verdikleri ve geliştirilmesinde yarar gördükleri projeler olduğunu da aktardı. Sabancı, Birleşmiş Milletler ortaklığıyla yürüttükleri kadınlara odaklı program kapsamında hibe verdikleri proje sayısının 54’e ulaştığını, ayrıca CNN Türk’te yayınlanan Fark Yaratanlar programına seçilen 7 projeye de bu yıl ilk defa hibe verdiklerini söyledi. 

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan da hibe programlarının küresel çapta faaliyet gösteren vakıfl arın uyguladığı ve kendi kendini büyüten bir model olduğunu söyledi. Koyunsağan, “Hibeyi tek bir sivil toplum kuruluşuna aktarıyorsunuz, o kuruluş projesiyle binlerce kişiye ulaşıyor. Böylece sivil toplum kuruluşu aracılığıyla binlerce kişiye dokunmuş oluyorsunuz. Biz de Türkiye’de hibe kültürünü yaratan ilk özel aile vakfı olarak hibe programlarımızla 72 ilde 70 binden fazla insanın hayatına dokunduk” dedi. Hibe programı kapsamında bu yıl 63 ilden, 325 proje başvurusu alındı.

'Seçim için güçlü adaylar var' 

Güler Sabancı, cumhurbaşkanlığı seçim süreciyl ilgi olarak, “Cumhurbaşkanlığı seçimi için ciddi adaylar var. Türk demokrasisi için, Türkiye için memnuniyet verici” değerlendirmesinde bulundu. Sabancı, “Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin biz duygusunu yitirmeden, bu ülkenin hepimize ait olduğu ve hep beraber yaşama bilincinde, birlik ve beraberlik içinde bu seçimi başarıyla gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir