Sağıroğlu Orman Ürünleri, 'Woodsa' ile büyüyecek

Sağıroğlu Orman Ürünleri, ahşap pencere alanında 'Woodsa' markası ile açılım yapmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ahşap yapı ürünlerine dair iç oda kapısı hariç bütün yapı ürünleri üretme kabiliyetine sahip Sağıroğlu Orman Ürünleri, ahşap pencere alanında 'Woodsa' markası ile açılım yapmayı planlıyor. Mevcut markasını güçlendirmek isteyen firma, hem iç hem de dış pazarda satışlarını artırmak istiyor. Firmalarının 2010 yılından beri Sağıroğlu Grup bünyesinde faaliyet gösterdiğini anlatan Sağıroğlu Grup CEO'su Engin Çakıcı, "İnşaat, otomotiv, eğitim, sağlık ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteriyoruz. Orman ürünleri alanında 'Woodsa' markamıza odaklandık. Bu alanda bilinirliğimizi artırmak için çalışmalar yürütüyoruz" dedi. 

Ahşap yapı ürünlerinde pencere grubunda marka bilinirliklerini artırmaya odaklandıklarını hatırlatan Engin Çakıcı, bu alandaki makine parklarıyla el değmeden pencere ürettiklerini bildirdi. Hammadde olarak kullandıkları ağaçları kendilerinin ithal ettiğini dile getiren Çakıcı, üretim alanında işin bilimsel kısmını takip eden bir profesör ile partnerlik de yaptıklarını anlattı. Yıllık 9 bin metreküp keresteyi işleyip, farklı orman ürünlerine dönüştürdüklerine işaret eden Çakıcı, şöyle devam etti: "TSE Yapı Mamülleri ve Yapı Elemanları Yangına Karşı Davranış Sınıfl andırma Belgesi'ne de sahibiz. Alman DIN 203-D3 standardına uygun tutkal kullanılarak, Alman DIN IV 59,DIN IV 68,DIN IV78 ve üretim portföyümüze yeni eklediğimiz DIN IV 90 normuna uygun pencereler üretiyoruz. Çıkan atıklarımızdan da sıkıştırılmış talaştan briket üretiyoruz. 

İhracatlarını da artırmak istediklerini aktaran Engin Çakıcı, üretimde yüzde 50'lik payı bu alana yönlendirmeyi hedefl ediklerini söyledi. Çakıcı, "Halen yaklaşık 10 milyon dolarlık ihracatımız var. Hedefimiz bunu daha da artırmak. Körfez ülkeleri başta olmak üzere Fransa, Almanya, İsvçre, Rusya ve Kazakistan gibi pazarlarda etkin olmayı istiyor uz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir