Samsun Yurt, global ligde ilk 8 marka arasına girecek

Firma, önümüzdeki 2 yıl içinde ihracatını artırarak dünyada ilk 8’e girmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELMA BAĞRIK-SAMSUN 

Türkiye’de ilk polimer gövdeli ve iğne ateşleme sistemli tabancası Canik TP serisi silahları tasarlayan Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SYS), Canik markası ile dünya tabanca markaları arasında ilk 10’da yer alıyor. Firma, önümüzdeki 2 yıl içinde ihracatını artırarak dünyada ilk 8’e girmeyi planlıyor. 

Samsun Yurt Savunma Sanayi Genel Müdürü Utku Aral, 2014 yılına göre bu yıl yüzde 30 büyümeyi hedefl ediklerini anlattı. Aral, “2011 yılından bu güne söz konusu büyümeyi gerçekleştirebilmek için toplam 36 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. SYS olarak 2016 yılı sonuna kadar Amerika Birleşik Devletleri’nde kendi şirketimizi kurmak için çalışmalara başladık. Bu şirketin amacı ABD’ye ihracatı mümkün olmayan ürünlerin ABD’de Canik markası altında üretilmesi ve pazarlanması olacak” şeklinde konuştu. 

samsun-yurt-orta.jpg

Üretimin %65’i ihraç ediliyor 
Üretim kapasitelerinin 95 bin adet olduğunu ifade eden Aral, üretimlerinin yüzde 65’ini ihraç ettiklerini vurguladı. “SYS, Canik markası ile dünya tabanca markaları arasında ilk 10 sıra içinde” diyen Aral, 2015 yılı ihracat adetlerinin 45 bin olduğunu, önümüzdeki iki senede ihracatı yıllık 100 bin adedin üzerine çıkartmayı hedefl ediklerini vurguladı.Yeni pazar olarak 2016'da Avrupa'yı hedefl ediklerini söyleyen Aral, ayrıca Avustralya için de çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir