Say Reklam, Alman IMM'yi satın aldı

Sektörde 25'inci yılını kutlayan Say Reklam, Almanya'nın köklü kurumsal kimlik çözümleri şirketi IMM'yi satın aldı. Şirket bu birleşmenin de etkisiyle 3 yıl içinde mevcut ihracatını 10 katına çıkartarak 20 milyon euroya ulaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'den bir firma daha Avrupalı rakibini satın aldı. Firmaların konsept mağazalarının tasarımlarını yapan ve kurumsal kimlik konusunda birçok büyük firmaya hizmet veren Say Reklam, Alman kurumsal kimlik çözümleri şirketi IMM'yi 1.5 milyon euro ödeyerek bünyesine kattı. Bu suretle Avrupa pazarında büyümeyi hedefleyen şirket, yeni yatırım planları ve hedeflerini Swissotel'de  düzenlediği toplantıyla anlattı. 

Bu satın almanın ardından 4.5 milyon euroluk yatırım yapmayı planladıklarını söyleyen Say Reklam Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Güldoğan, "İki yıl içinde Avrupa'nın 18 ülkesinde ürünlerimizi satan ve projelerimizi yöneten franchise'lara sahip olmayı, üç yılın sonunda da ihracat rakamımızı 20 milyon euroya yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.

'1.2 milyar euroluk pazar bizi bekliyor'

Sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya yeni bir iş modeli sunduklarını söyleyen Güldoğan, firmanın Türkiye'deki büyüklüğünün 165 milyon euro, Avrupa'da dış mekanda 400-500 milyon euro seviyesinde olduklarını belirtti. Güldoğan, "1.2 milyar euroluk pazar bizi bekliyor. Beş yıl içinde Avrupa'nın, 10 yıl içinde de dünyanın en büyük ve en iyi firması olma hedefiyle hareket ediyoruz" dedi.

Üretimin tamamı Türkiye'de olacak

Önümüzdeki dönemde tüm üretimin Türkiye'deki tesislerde yapılacağını vurgulayan Güldoğan, üç yıl içinde 250 kişilik yeni bir istihdam yaratacaklarını, artan iş hacmi nedeniyle de 2015 yılında 5 milyon TL'lik logo üretim hattı yatırımı yapacağını açıkladı.

'İkinci Ulusal Pazar' için müracaat yapacak

Say Reklam’ın kurulduğu günden bu yana kurumsallaşma ve sürdürülebilir büyüme konularında önemli adımlar attığını ifade eden Güldoğan, 2013 yılında Borsa İstanbul GİP'te gerçekleştirdikleri başarılı halka arz ile kurumsallaşma konusunda geldikleri noktanın teyit edildiğini belirtti. Say Reklam'ın GİP'te kalma süresinin haziran sonunda dolacağını hatırlatan Güldoğan, "İkinci Ulusal Pazar'a geçiş için müracaatımızı temmuz ayı içinde yapacağız. Yeni bir halka arz için henüz tanımlanmış bir takvimimiz yok, ancak iç ve dış gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi.

Toplantıda konuşan IMM Genel Müdürü Peter Breer ise IMM olarak bugüne kadar yaptıkları projelere, Say Reklam ile birleşmeye giden sürece dair değerlendirmelerde bulundu. Say Reklam ile beraber dikey bir entegrasyon sağlamış olacaklarını vurgulayan Breer, Say ile yapacakları işi "Kendi ülkelerinde hizmet veren küçük firmaları, global markalara hizmet veren bir noktaya getirme" olarak tanımladı. Say ile aynı vizyonu paylaştıklarını ifade eden Breer, Say'ın iç mekanlarda aynı hizmeti sunuyor olmasının, şirketlerini Say'a satmalarında etkili olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir