Sebat Alüminyum, Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor

30 farklı sektörde, 3 binin üzerinde farklı ürün kalıbıyla çalışan Sebat Alüminyum, yürüttükleri projeleri, uluslararası patent ve tesciller ile koruma altına alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - 52 yıldan bu yana alüminyum sektörünün öncü firmalarından biri olan Sebat Alüminyum, bugün itibarıyla üçüncü kuşak tarafından yönetilerek 10 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapıyor. Firma, 30 farklı sektörde, 3 binin üzerinde farklı ürün kalıbıyla çalışıyor.

Genç ve dinamik ekiple kapasite artırma ve teknolojik yatırımlara aralıksız devam etiklerini söyleyen Sebat Alüminyum Satış Müdürü Semih Sinan, "Geçtiğimiz yıllarda özellikle Ar-Ge alanında önemli çalışmalar yaptık. Kapasitemizi artırmaya yönelik, alüminyum profil kullanımını yaygınlaştırmak ve farklı alanlara taşımak amacıyla Ar-Ge çalışmalarımıza devam ediyor. Yürüttüğümüz projelerimiz, uluslararası patent ve tesciller ile koruma altına alınıyor" dedi.

Sebat Alümünyum, bugün itibarıyla iç ve dış piyasaya inşaat, otomotiv, makine-tesisat, ısıtma-soğutma ve güneş enerji sistemleri, reklam, mobilya, tekstil sektörleri gibi özel imalatta kullanılan her türlü alüminyum profil üretimi imal ediyor. Sinan, "Özellikle mekanik işlemli profillerde uzmanlaştık. Buna bağlı olarak hassas kesim, açılı kesim, delme, boşaltma, frezeleme, bükme ve kanal açma gibi birçok mekanik işlemi yaparak, müşteri taleplerinin tamamını karşılayabiliyoruz" dedi.

Aylık sevkiyatta miktarı artırdı

Firmalarının iş hacminin her yıl biraz daha arttığını söyleyen Sİnan, "Geçen yıl aylık ortalama 250 ton sevkiyat yaparken, 2015 yılında söz konusu rakama 350 tona çıkarmayı başardık. Önümüzdeki yıllarda odağımızı ve portföyümüzü mekanik işlem görmüş ürünlere çekerek, kârlılığımızı artırmayı planlıyoruz. 2016 yılı hedefimiz dahilinde; Türkiye’deki en kaliteli ve verimli alüminyum firması olmaya ve yurtdışında da işlenmiş, katma değeri yüksek ürünlerle kârlılığımızı artırmaya gayret edeceğiz. İhracatımızı artırarak, yurtdışında kârlı pazarlara yöneleceğiz. Gelecek yılki ihracat hedefimizi yüzde 25 olarak belirledik. Amerika ve Avrupa ülkeleri ihracat pazar payımızda ilk sıralarda bulunuyor. Firma olarak ‚Aluexpo 2015 Fuar‘ına katıldık. Burada yeni bağlantılar kurduk. Böyle büyük fuarlarda yaptığımız güçlü iş bağlantılarıyla hedeflerimize daha çok yaklaşıyoruz. Sektörel fuarlar yeni pazarlara açılmak ve yeni iş bağlantıları kurmak açısından önemli fırsatlar yaratıyor" dedi.