Seferoğlu, kurulu gücü 70 MW'a çıkaracak

Kurulu gücünü 16 MW'a çıkarmayı planlayan Efektif Enerji, 54 MW'lık olan kurulum kapasitesini yıl sonuna kadar 70 MW'a çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

 

KAYSERİ - Seferoğlu Elektrik bünyesinde faaliyet gösteren Efektif Enerji ,Türkiye genelinde Güneş Enerji Santralleri (GES) kurulumu alanında, yap- işlet- devret modelini uyguluyor. Firma, referans işleri ile bu alanda gelecek vaad ediyor. Efektif Enerji'nin 2015 yılında devreye aldığı  tek parçada ki güneş enerjisi santralinde mevcut gücü artıracak. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle  yap- işlet- devret modeli ile uygulamaya aldığı 10 MW'lık güce sahip  güneş enerjisi santralinde kurulu gücü 16 MW'a çıkarmayı planlıyor. Anahtar teslim projeleriyle  GES'ler kuran Efektif Enerji, 54 MW'lık olan kurulum kapasitesini  yıl sonuna kadar 70 MW'a çıkarmayı istiyor. 

Yenilebilir enerji santralleri konusunda sürekli kendilerini geliştirdiklerini söyleyen Efektif Enerji Genel Müdürü Murat Seferoğlu, "Efektif Enerji firmamız, grup şirketimiz olan  Seferoğlu Elektrik AŞ'nin desteği ile 2008 yılında kuruldu. Efektif  Enerji olarak amacımız; hem  ülkemizin  kalkınmasına katkı sağlamak  hem de enerjinin bilinçli tüketilmesiyle birlikte  yüksek potansiyele sahip olduğumuz yenilenebilir enerji sektörüne destek olmak "diye konuşan Seferoğlu, "Kuruluşumuzdan bugüne kadar 8 yıl içerisinde sağladığımız başarı ve ülke  ekonomisine yaptığımız  katkılardan dolayı gurur duyuyoruz. Firma olarak, her zaman ön planda tuttuğumuz "temiz üret, bilinçli tüket" felsefemizle  çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Doğaya son derece sayı duyuyor ve önem veriyoruz. Biliyoruz ki insanlar olarak parçası olduğumuz doğaya adil davrandıkça, uyum sağladıkça, doğa bize güç verecek, ilham kaynağı olacak ve bizi aydınlatmaya devam edecek.Biz bu düşüncelerle  faaliyetlerimize devam ediyoruz "diye konuştu.

'Kurulum gücümüzü yıl sonunda 70 MW 'a çıkaracağız'

GES kurulumlarında yap-işlet-devret modelini hayata geçirerek örnek olduklarını söyleyen Seferoğlu,"Türkiye'de daha önce uygulaması yapılmamış ve benzeri hayata geçirilmemiş olan GES kurulumlarına model olarak, bu pazarda örnek olmayı düşünüyoruz. Firma olarak geçtiğimiz yıl kurulumunu gerçekleştirdiğimiz ve inşaası devam eden Güneş Enerjisi Santrallerinin toplam gücü 25 MW'a erişti. Şirketimize ait Kayseri Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile yapılan  yap-işlet-devret modeli ile kurulan 10 MW'lık tesisi faaliyete geçirdik. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde'ki bu  projemizde kurulu gücü 16 MW'a çıkaracağız'' dedi. 

Bu yıl kurulu enerji gücünü 70 MW'a çıkarmayı hedeflediklerine vurgu yapan Seferoğlu şöyle devam etti: 

"Bu proje iş birliği yaptığımız Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin vizyonunu, bakışını ve yenilenebilir enerjiye verdiği önemi gösteriyor. Efektif Enerji olarak 8. yılımızı kutladığımız  mevcut kurulumlarımıza ek olarak  kurulum için beklemekte olan 54 MW'lık güce sahip projelerimizi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. 2016 yılında bu projelerle birlikte toplamda kurulu gücümüzü 70 MW'a çıkarmayı hedefliyoruz"

Bakanlık tarafından akredite edilerek Türkiye'de Enerji Verimliliği Uzmanı Eğitimleri veren iki şirketten biri olduklarına dikkat çeken Seferoğlu, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde verimliliğin artırılması projesine 2014 yılında imzamızı  attık.Bu projemizi  bakanlık ve KOSGEB ile ortak yürütüyoruz. KOSGEB desteği sayesinde  sanayicilerimizin kullandığı verimsiz elektrik motorlarını yenileri ile değiştirmeye teşvik ediyoruz.Şehrimiz bu değişim programı çerçevesi kapsamında pilot bölge konumunda. Bu proje ile 2 yıl gibi kısa  sürede geri dönen  sanayicimize ,hem imaj hem de verimlilik katkısı sağlanmış olacak'' dedi.

‘Enerji üretimine verilen önem ve desteğin verimliliği önemseyen projelere de uygulanması gerekiyor" diyen Seferoğlu ,şirket olarak verimliliği baz alan çalışmalar sürdürdüklerini ifade etti. Enerji üretimi kadar verimliliğinin de önemli olduğunu dile getiren Seferoğlu, "Sanayicimizin de benzer bilinçle yaklaşması bizleri sevindiriyor. Verimlilik artırıcı projelere desteğin artması ve tüketimin de üretim kadar önemli olduğunun farkına varılmasını istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu anlayış  çerçevesinde çalışmaya devam etmeyi istiyoruz. Ülkelerin gelişimlerinde önemli yer tutan altyapı hizmetleri ve enerji yönetim sistemleri alanlarında şirketler grubu olarak faaliyetlerimize devam ederek, ülkemize katmadeğer sağlamayı hedefliyoruz ' şeklinde konuştu. Seferoğlu şirketlerinde verimliliği artırmak için harekete geçtiklerini belirterek şöyle dedi: 

"Hem kendi santralimizde hemde müşterilerimizin santrallerinde   kullanacağımız   hem ülkemizde hem de dünyada sayılı bir tesiste olan ince film ve tek eksende hareketli sistem teknolojisi kombinasyonu ile tesis verimimizi yüzde 20 artıracağımıza inanıyoruz" 

Sektörün sorunları hakkında açıklamalarda bulunan Seferoğlu, Ekonomik göstergeleri, üretimi, refah seviyesini doğrudan etkilemekte olan bu yeni "silahı" en etkin biçimde kullanmak ve "Güçlü Türkiye" hedefimize ulaşmak zorundayız. Türkiye olarak ithalatçı ülke olduğumuz mevcut konumumuzdan portföyümüze yeni çağın yıldızı yenilenebilir enerji kaynaklarını ekleyerek sıyrılmalı ve bölgemizin lider ülkesi halini almalıyız. Yenilenebilir enerji kaynakları zenginliğimiz ve hükümetimizin yayınladığı politikalar düşünüldüğünde bu hedefin zor olmadığına ve başarılabileceğine inanmaktayım. Sektördeki gelişmeleri paylaşabileceğimiz, beyin fırtınası yapabileceğimiz forumlarımızı, fuarlarımızı, ve pek tabi ki şirketler arası iletişimi arttırmamız gerektiği kanaatindeyim. Yenilenebilir enerjide neden bir Almanya gibi olmayalım diye düşünüyorum'' dedi.

  

Bu konularda ilginizi çekebilir