Şifa Kimya'da üretim kapasitesi 60 milyon kutuya ulaştı

2016 yılından bu yana beşeri ilaç üretimi de yapmaya başlayan Şifa Kimya'nın yıllık üretim kapasitesi 60 milyon kutuya ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yıldız DOĞRUER YEMİŞ

KONYA - Şifa Kimya, iyi imalat uygulamaları GMP belgesini de alarak 2016 yılından bu yana beşeri ilaç üretimi de gerçekleştiriyor.

Şifa Kimya İlaç Kozmetik Sanayi Ticaret AŞ Fabrika Müdürü Murat Balcı, gelen taleplere istinaden faaliyet alanını genişleterek Galenik, Biyosidal ürünler imalatında uzman bir firma statüsüne kavuştuklarını belirtti.

Balcı, "Ürün portföyümüzü ve pazar payımızı genişleterek 50'nin üzerinde ürün çeşidine ulaştık. İnsan sağlığını koruma amaçlı olarak en kaliteli ürünlerimizi, son tüketiciye sunuyoruz" diye konuştu.

3 milyon dolarlık bütçeyle üretim yeri ve standartlarında iyileştirmeler yapmak için işbirliklerine başladıklarını belirten Balcı, "4 bin metrekare kapalı alana sahip tesisimizin yıllık üretim kapasitesi 2017'de 60 milyon kutuya ulaştı. Beşeri ilaç, antiseptik kozmetik ürünler ve takviye edici gıda ürünlerin imalatını gerçekleştiriyoruz" dedi.