Simet Teknoloji, network pazarındaki iddiasını büyüttü

Simet Teknoloji, 2016 yılı son çeyreğinde, distribütörlüğünü aldığı dünya router satış rekortmeni Linksys’in hem Türkiye pazar payını büyütmeyi, hem de ülke içinde kendi pazar payını büyütmeyi öngörüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YEŞİM ARDIÇ

ANKARA-Yüzde 100 yerli sermayeli Simet, firmalara sadece distribütörlük hizmeti vermekle kalmayıp, kuruluş grubuna bağlı Quedra Teknoloji ile geliştirdiği yazılımlarla da Türkiye’de bu alandaki önemli bir açığı kapatma işlevini yerine getiriyor.

Firmanın başarı hikayesini anlatan Simet Teknoloji Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyesi Sibel Bedir, 20 yıllık başarıyla dolu geçmişlerinde her zaman yenilikçi ve gelişmiş ürünleri Türkiye pazarıyla tanıştırdıklarını belirterek, teknoloji çözümleri üretmeye devam ettiklerini bildirdi. Bu süreçte en kemikleşmiş markalarının modem, router, wireless üreticisi Draytek olduğu bilgisini veren Bedir, yine küçük ve orta ölçekli işletmelere ağ teknolojisi üreten Xentino ile NAS üreticisi Synology ile de önemli işbirlikleri olduğunu aktardı.

24online ile misafir ağırlama sistemlerine odaklandı

Grup şirketlerinden olan Quedra Teknoloji aracılığıyla da ağ güvenlik ürünleri ve bu ürünler için detaylı log ve rapor yönetim yazılımları ürettiklerini dile getiren Sibel Bedir, Clavister’ın kendi mühendislikleri olan işletim sistemi sayesinde büyük ölçekli kullanıcılar için güçlü bir seçenek oluşturduklarını söyledi.

Bedir, Secpoint markası ile güvenlik duvarı ve ağ güvenliğine odaklandıklarını, son dönemde güvenlik kameraları ve kontrol ürünleri konusunda uzmanlaşan Airli ve markasını da portföyünde bulundurduklarını belirtti. 24online ile misafir ağırlama sistemleri üzerine odaklandıklarını vurgulayan Sibel Bedir, son olarak ise bünyelerine 100 milyon adet ile router satış rekoru kıran Linksys’i dahil ettiklerini kaydetti. Linksys’nin network pazarında da özellikle akıllı Wi Fi uygulamalarıyla öne çıktığının altını çizen Bedir, bu markanın akıllı switch ve SMB sınıfında da fark yarattığını kaydetti.

Bünyelerine son kattıkları Linksys markasının Türkiye’de önemli bir pazar payı bulunduğunu ifade eden Sibel Bedir, KOBİ’lere yönelik hizmet ağını daha da güçlendirdiklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir