Şişecam ve TSE'den stratejik işbirliği

Kalite alt yapısını güçlendirecek standardizasyon, eğitim, belgelendirme, muayene ve gözetim, deney ve kalibrasyon alanlarında çalışmalar yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 İSTANBUL (DÜNYA) 

 Şişecam ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında stratejik işbirliğine ilişkin protokol imzalandı. Bu işbirliği kapsamında; iki kurum arasındaki bilgi paylaşımının en üst seviyeye çıkartılması ve teknik alanda işbirliğinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. İşbirliğinde; kalite alt yapısını güçlendirecek standardizasyon, eğitim, belgelendirme, muayene ve gözetim, deney ve kalibrasyon alanlarında çalışmalar yapılacak.

 Şişecam, tüm laboratuvarlarını TSE'nin kullanımına açacak

 Şişecam topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Türk sanayisinin uluslararası rekabetinde anahtar rol oynayan TSE ile yaptıkları geniş kapsamlı işbirliğiyle bir ilki gerçekleştirdiklerine değindi. 13 ülkede 44 tesisle üretim faaliyetlerini yürüttüklerine dikkat çeken Kırman,  dünyada cam ev eşyasında en büyük üçüncü, cam ambalajda en büyük dördüncü ve düzcamda en büyük beşinci üretici konumunda olduklarını söyledi.

Dünyanın 10’uncu büyük soda üreticisi olmalarının yanı sıra,  krom kimyasallarında ise dünya lideri konumunda bulunduklarını belirten Kırman, şöyle devam etti: "150 ülkeye ulaşan satışlarımız, 21 bini aşkın çalışanımızdan aldığımız güçle ana faaliyet alanlarımızda. Dünyada ilk üç hedefimize doğru istikrarlı adımlarla ilerliyoruz. Şişecam topluluğu olarak başta Gebze’deki Şişecam bilim ve teknoloji merkezi olmak üzere bünyemizdeki tüm laboratuvarları TSE’nin kullanımına açacağız. Cam sektöründe sahip olduğumuz ‘know-how’ ile TSE’nin bu alandaki standardizasyon faaliyetlerini destekleyeceğiz."

 'Uluslararası sanayicilerimizi takım olmaya davet ediyorum'

 TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, törende yaptığı konuşmada, "İşbirliği kapsamında, Şişecam’ın standardizasyon çalışmaları içerisinde aktif olarak yer alması, ülkemiz cam sanayinin istek ve taleplerinin uluslararası standardizasyon kuruluşlarında layıkıyla karşılık bulması anlamına gelecektir” diye konuştu.

Korkmaz, Türkiye’nin kalite alt yapısının güçlendirilmesi, sanayi kuruluşları ile bilgi paylaşımının artırılması ve teknik alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi adına Şişecam Topluluğu ile birlikte önemli bir adım atıklarını kaydetti. Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı: “ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, 'Biz işbirlikleri yapmak istemiyoruz. Biz takım olmak istiyoruz' dedim. Bugünde bunun ilk adımını attık. Bugüne kadar başta otomotiv sektörü olmak üzere, yapı, kimya, makine ve daha pek çok sektörde sanayicilerimizle yakın işbirliği içinde çalıştık.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir