SkyAtlas ve Defne Telekomünikasyon arasında işbirliği

Bulut altyapısı ve servis sağlayıcısı olarak hizmet veren SkyAtlas ve Defne Telekomünikasyon arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sunucu, depolama, yedekleme, felaket kurtarma, ağ ve güvenlik altyapı hizmetlerini 'Bulut' altyapısı ile sunan SkyAtlas, 2017 yılında rotasını yurtdışına çevirme hedefini doğrultusunda adım atıyor.

SkyAtlas, öncelikli olarak, Orta Doğu, Afrika, CIS ve Doğu Avrupa pazarlarına yönelik çalışmalara başladı. Bu kapsamda SkyAtlas, iletişim ağları için telekom çözümleri, yazılım ürünleri ve hizmetleri sağlayan Defne Telekomünikasyon ile el sıkıştığını duyurdu.

SkyAtlas, yurtdışı rotalarının ilk adımı olarak, 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Barselona’da düzenlenen GSMA Mobile World Congress etkinliğine katılarak Bulut Servisleri’ni dünyadaki telekom operatörleri ve servis sağlayıcılarına tanıtacak.

'Çok değerli bir adım oldu'

SkyAtlas CEO'su Levent Kocatürk konuyla ilgili olarak, "Hâli hazırda bulut servislerimizden hem Türkiye’den hem de yurtdışından müşteriler yararlanmakta. OpenStack üzerinde geliştirdiğimiz Özel Bulut servisimizi 2017 yılında yurtdışı pazarlara açma hedefimiz vardı. Bu hedef doğrultusunda, Defne Telekomünikasyon gibi sektörde lider konuma gelmiş ve milyonlarca aboneye ulaşmış, inovatif telekom çözümleri, yazılım ürünleri ve hizmetleri sağlayan, ve ürünleriyle başarısını kanıtlamış bir firma ile yola çıkma kararı aldık. Bu işbirliği kapsamında Özel Bulut altyapımız ile Orta Doğu bölgesindeki veri merkezi ve servis sağlayıcılarına Defne Telekomünikasyon aracılığıyla ulaşmış olacağız. Amacımız, klasik veri merkezlerinin bulut dönüşümünde, hem servislerimiz hem de teknolojimizle onları desteklemek ve bu pazarlarda büyümek. Bu işbirliği hedeflerimize ulaşmamız adına çok değerli bir adım oldu" dedi.