Skyscanner Çinli firmaya satılıyor

Dünyanın önde gelen havayolu bilet arama motorlarından Skyscanner, 1,75 milyar dolara Çinli Ctrip firmasına satılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Skyscanner'ın internet sitesinde yer alan açıklamada, internetten hizmet veren Çin'in seyahat acentası Ctrip.com ile satış için anlaşmaya varıldığı belirtilerek, Çinli firmanın satın alma işlemi için 1,4 milyar sterlin (yaklaşık 1,75 milyar dolar) ödeyeceği ifade edildi. Satın alma işleminin yıl sonuna kadar tamamlanacağı, mevcut yönetici kadronun Skyscanner'ın operasyonlarını birleşmeden sonra da bağımsız bir şekilde yönetmeye devam edeceği bildirildi.

Satışla ilgili açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ctrip'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı James Jianzhang Liang, "Bu birleşme her iki şirketin uzun vadeli büyüme etmenlerini güçlendirecek. Skyscanner, Ctrip'in küresel ölçekteki pozisyonu için tamamlayıcı olurken, Ctrip de sahip olduğu tecrübe, teknoloji ve rezervasyon kabiliyetiyle Skyscanner için kaldıraç etkisi sağlayacak." ifadesini kullandı.

Skyscanner şirketinin kurucusu ve Üst Yöneticisi Gareth Williams ise kendi alanında Çin piyasasının lider firması olarak gördüğü Ctrip'ten öğrenecekleri çok şey olduğunu belirterek, "Bu birleşme haberi bizi, Skyscanner'ın seyahat aramalarını dünya çapındaki gezginler için olabildiğince basit hale getirme hedefine bir adım daha yaklaştırdı." değerlendirmesinde bulundu.

Merkezi Birleşik Krallık'ta, İskoçya'da olan Skyscanner 2003 yılında gezi planlama ve bilet bulma hizmetleri vermek için kuruldu. Şirket verilerine göre, arama motorunun mobil uygulaması 50 milyonun üzerinde kullanıcı tarafından indirilmiş durumda. 30 dilde ve 70 farklı para biriminde hizmet sunan arama motorunun dünyanın önde gelen şehirlerinde ofisleri ve 800'den fazla çalışanı bulunuyor.

Çin'in 1999 yılında kurulan Ctrip şirketi ise havayolu bilet satışı, seyahat planlama, konaklama rezervasyonları ve araç kiralama alanlarında hizmet veriyor. Ctrip hizmet ağında dünya genelinde 5 binden fazla nokta için uçak bileti ve 200'den fazla ülkede yaklaşık 1 milyon otel için rezervasyon seçenekleri yer alıyor.