Slovenya’da yatırım yapan Küçükoğlu, üretime geçiyor

Slovenya’da yatırım yapan Küçükoğlu Holding, burada Audi, Aston Martin ve Lamborgini gibi premium segmentteki araçlar için pedal grupları, menteşe ve el freni üretmeye hazırlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESRA ÖZARFAT
BURSA - İç pazarın yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerine şekillendirilmiş sac parçaları ihraç ederek küresel pazarda etkin bir rol oynayan Küçükoğlu Holding, İtalyan Palladio Holding’e bağlı Slovenya’daki Cimos Kinamatics şirketini satın aldı. Koper şehrinde 1959 yılından beri faaliyet gösteren Cimos Kinamatics, bundan sonra Ak Automotive A.Ş adı ile Türk firması olarak faaliyet gösterecek. Toksan Otomotiv A.Ş., Ak Pres Otomotiv A.Ş., Ak Teknik Kalıp İmalat A.Ş. ile Bursa, Sakarya ve Kocaeli’deki fabrikalarında otomotiv devlerine orijinal parça ve kalıp üreten Küçükoğlu Holding, 2025 Stratejik Planı doğrultusunda yatırımlarını sürdürüyor. Slovenya’daki Cimos Kinamatics’in mekanizma grubunu tüm çalışanları ile devraldıklarını açıklayan Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, turbo aksamları, motor blokları ve mekanizma grupları üretimi olmak üzere otomotiv sektörün üç farklı alanında faaliyet gösteren Solevnya’daki şirketi satın alarak, otomotiv yan sanayi alanında daha da güçlendiklerini söyledi. Küçükoğlu, şirketin mekanizma grubunu tüm çalışanları ile devraldıklarını bildirdi.

Avrupa’da yüzde 15 pazar payı

Devraldıkları şirketin, mekanizma grubunda Avrupa’da yüzde 15’lik bir pazar payı bulunduğunu ve Audi, Bentley, Lamborgini, BMW, Aston Martin gibi premium araçların pedal grupları, menteşeleri ve el frenlerinin ürettiğini kaydeden Oğuzhan Küçükoğlu, holdinglerinin ana müşterileri olan Toyota, Honda, Renault ve Fiat’ın da devraldıkları şirketin potansiyel müşterileri arasında bulunduğunu söyledi. Küçükoğlu, yeni başlayan Aston Martin projesinin pedal kalıpları ve mühendislik hizmetlerini, Küçükoğlu Holding bünyesindeki Ak Teknik Kalıp İmalat A.Ş.’de, Türk mühendislerinin gözetiminde yapmaya başladıklarını da vurguladı.

Slovenya’ya kalıp ve yedek parça ihraç edecek

Yeni yatırımları ile Türkiye’den Slovenya’ya kalıp ve yedek parça ihracatının artmasını öngördüklerini ifade eden Oğuzhan Küçükoğlu, “Türk bayrağımız ve Küçükoğlu Holding bayrağımız Avrupa’da dalgalanmaya başladı. 2025 yılı vizyonumuz; sanayi, perakende, sigorta, yapı ve bilişim sektörlerinde 2,5 milyar TL ciro elde ederek küresel çapta üreten bir holding olmaktır. Bu hedefe doğru güçlü adımlar atarak ilerliyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir