Standard Ünlü'de ortaklık yapısı değişti

Şirketin İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Mahmut Ünlü, Güney Afrikalı Standard Bank'a ait yüzde 53 oranındaki çoğunluk hisselerini alarak yüzde 75 ile şirketin ana hissedarı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yatırım bankacılığı alanında faaliyet gösteren Standard Ünlü'de ortaklık yapısı değişti. Şirketin İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mahmut Ünlü, şirketin Güney Afrikalı Standard Bank'a ait yüzde 53 oranındaki çoğunluk hisselerini alarak yüzde 75 ile Standart Ünlü'nün ana hissedarı oldu. Hisse devir anlaşmasına göre Standart Bank, nihai yüzde 25 hisse oranıyla Standard Ünlü'deki ortaklığını sürdürecek.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Mahmut Ünlü, ortaklıklarının başladığı 2007 yılında içindeki ekonomik konjonktürün, 5 yılda ciddi bir değişim gösterdiğini belirterek, bu değişime paralel olarak, Güney Afrikalı ortaklarıyla birlikte stratejilerini yeniden şekillendirmek amacıyla, bir süredir ortak çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Ünlü & Co'nun, Standard Ünlü'nün çoğunluk hisselerini Standard Bank'tan satın alarak ve ana hissedar olarak şirketin bugüne kadar çizilen planlar doğrultusunda ilerlemesini sürdüreceğini ifade eden Ünlü, şöyle devam etti: "Standard Bank ile beş yıla yakın zamandır başarıyla sürdürmekte olduğumuz stratejik işbirliği hisse yapısının değişmesi sonrasında da aynen devam edecektir. Bu gelişmeye ek olarak, Standard Ünlü'nün de aralarında bulunduğu sekiz grup şirketimizi Ünlü & Co çatısı altında toplayarak, Nisan 2012 itibarıyla faaliyetlerimize Ünlü & Co yapısında devam edeceğiz."

Standard Bank Yönetici Direktörü Martin Botha da Türkiye'de sürdürdükleri ortaklıkları boyunca 5 yılda birçok başarıya imza attıklarını belirterek, şunları söyledi: "Ekonomik piyasaların yeniden şekillenmesi stratejilerimizin de yeniden yapılandırılması gereğini doğurdu. Geçmişte bu strateji değişimine paralel Rusya ve Arjantin'deki faaliyetlerimizi devretmiştik. Ancak Türkiye bizim için tamamen çekilemeyeceğimiz kadar önemli bir ülke ve buradaki ortaklığımız da bizim için çok önemli. Tüm bu nedenlerden Türkiye'deki varlığımızı Standard Ünlü'deki yüzde 25 nihai hisse payımızla sürdürmeye devam edeceğiz."

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir