TAV Havalimanları'na kurumsal yönetim ödülü

TAV Havalimanları, "5. Kurumsal Yönetim Ödülleri"nde "Yönetim Kurulu" kategorisinde en yüksek nota sahip şirket ödülünü aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAV Havalimanları, "5. Kurumsal Yönetim Ödülleri"nde "Yönetim Kurulu" kategorisinde en yüksek nota sahip şirket ödülünü aldı. 

TAV Havalimanları'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından verilen ödüllerde "Yönetim Kurulu" kategorisinde en yüksek notun sahibi TAV Havalimanları oldu. Zirvede yer almayı başaran TAV Havalimanları, 9,17 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu'nu 2014 yılında 9,41 seviyesine çıkarttı. 

Şirket ayrıca en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip şirketler arasında üçüncü sırada gösterildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Direktörü Nursel İlgen, son beş yıldır Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi'nin zirvesinde yer aldıklarını ve bunun haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. İlgen şunları kaydetti: 

"Kurumsal yönetim anlayışının şirketler tarafından kurum kültürü olarak benimsenmesi, şirketin paydaşları ve menfaat sahipleri arasında bağları güçlendirirken, diğer yandan şirketin geleceğine yön veren yönetim kurullarının karar alma mekanizmasını etkilemektedir. Yönetim Kurulu'nun performans değerlendirmesi, yeni seçilen Yönetim Kurulu Üyelerine uygulanan adaptasyon programı ile beraber etkin ve verimli çalışan Yönetim Kurulu Komiteleri bu alandaki gelişimimizi destekleyerek, Yönetim Kurulu kategorisindeki notumuzu zirveye taşıdı." 

Bu konularda ilginizi çekebilir