TAV, Milas-Bodrum'un ilk taksidini ödedi

Milas-Bodrum Havalimanı'nın işletilmesi ihalesini kazanan TAV Havalimanları, ilk taksitin ödemesini gerçekleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milas-Bodrum Havalimanı'nın işletilmesi ihalesini kazanan TAV Havalimanları, ilk taksitin ödemesini gerçekleştirdi. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, JW Marriot Otel'de düzenlenen törende, idare lehine en yüksek imtiyaz bedelini teklif eden TAV Havalimanları'nın 717 milyon euro+KDV imtiyaz bedeliyle ihaleyi kazandığını anımsattı.

Tamamlanan yasal prosedürün ardından DHMİ ile işletmeye hak kazanan TAV Milas-Bodrum Terminal İşletmeciliği arasında 11 Temmuz'da imtiyaz sözleşmesi imzalandığını ifade eden Birdal, sözleşme gereğince 15 Temmuz'da işletmeci şirkete iç hatlar terminali devrinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Kamu özel işbirliği projesi sayısı 18'e ulaştı

DHMİ'nin havacılık sektöründe gerçekleştirilen kamu özel işbirliği projesi sayısının 18'e ulaştığına dikkati çeken Birdal, şöyle konuştu: 

"Tüm kamu özel işbirliği projelerinden elde edilen gelir 28 milyar 440 milyon 481 bin 611 avrodur. Türkiye'deki havalimanları arasında yolcu trafiğinde 7. sırada yer alan Milas-Bodrum Havalimanı hizmete girdiği 1997'den itibaren yoğun bir trafik profili sergilemiştir. Avrupa Havalimanları yolcu sıralamasında 5 yıl önce 108. sırada iken, şu an 86. sıraya yükselen havalimanımızda, yolcu trafiğinde 2013'e göre yüzde 3 artış sağlandı." 

Birdal, söz konusu havalimanının, engelsiz ve yeşil kuruluş unvanına sahip olduğunu ifade etti. 

"83 milyon yolcuya hizmet veriyoruz" 

TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise çok mutlu olduklarını belirterek, "Biz bu hikayeye 1997'de DHMİ ile birlikte başladık" dedi. 

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın, Türkiye'nin 2. yap-işlet-devret projesi olduğunu anımsatan Şener, havalimanın 22 ayda tamamlandığını anlattı. 

Şener, TAV'ın 2013 yılında yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet verdiğini kaydetti.  

TAV Havalimanlarının Türkiye'deki 5'inci, dünyadaki 14'üncü havalimanının devrini aldığını bildiren Şener, "Dünyada 14 havalimanı işletiyoruz. Finansal karlılıklarımız, hiç bir zaman, ülkemizi düşünmenin ve bunun için çalışmanın önüne geçemez. Bunun için her zaman çalışanlarına saygılı, müşterilerinin mutlu olduğu havalimanlarını yönetmekten ve ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir