TAYSAD'ın kazancı 5,5 milyon lirayı geçti

TAYSAD, İş Mükemmelliği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi'nde 5,5 milyon liranın üzerinde iyileştirme sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, "İş Mükemmelliği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) Projesi'nde 5,5 milyon liranın üzerinde iyileştirme sağlandı." dedi. TAYSAD açıklamasına göre, dernek 2014’te başlattığı ve Ekonomi Bakanlığı’nın yüzde 75 maddi desteğiyle yürüttüğü İş Mükemmelliği URGE Projesi'nde gelinen aşmayı değerlendirmek için bir toplantı düzenledi. TAYSAD Başkanı Kanca, toplantıda yaptığı konuşmada söz konusu projenin, TAYSAD’ın yaptığı 3’üncü URGE projesi olduğunu belirterek, “Biz bu projeye bir sivil toplum kuruluşu olarak kaynak istedik, devletimizi ikna ettik ve başladık. Daha önce böyle projeler yapmak neredeyse imkansızdı. Ama artık devletimiz bu projelere ne denli ihtiyaç duyduğumuzun farkında ve ekonomimizin geleceği için desteğini arttırıyor. Katılımcı firmalarımız projeden 5,5 milyon liranın üzerinde iyileştirme sağladı.” değerlendirmesinde bulundu.

URGE projesinde TAYSAD’ın son durağı Japonya

Projeye dahil olan TAYSAD üyesi 13 firmanın katılımıyla, Temmuz ayında bir Japonya seyahati gerçekleştirileceğini bildiren Kanca, şunları kaydetti:

"İş Mükemmelliği URGE Projesi çerçevesinde birçok çalışma yapıldı, eğitimler ve danışmanlıklar alındı ancak bu yalın dönüşümün asıl çıkış noktası Japonya. İlgili çalışmaları orada yerinde görmeden gerçekten anlamak zor diye düşünüyoruz. Biz de bu proje vesilesiyle 23-30 Temmuz tarihleri arasında Japonya’da Mazda ve Toyota fabrikaları ile Toyota’nın tedarikçisi dört büyük firmaya, dünyaya örnek olmuş en iyi yalın uygulamaları yerinde görme amaçlı bir ziyaret planladık. Seçilen bu iyi uygulama örneklerinin ziyaretinin ardından, çalıştaylar düzenleyerek gördüklerimizi ve öğrendiklerimizi ele alacak, firmalarımızın yetkilileriyle sonuçları değerlendireceğiz." 

"Türkiye artık ucuz iş gücü ülkesi değil"

URGE projesi sayesinde katılımcı firmaların maliyetlerinde iyileşme sağlayarak ve israflarını azaltarak rekabet avantajı elde ettiğine vurgu yapan Kanca, "Türkiye artık ucuz iş gücü ülkesi değil. Artık biz, insan emeği üzerinden gelişmemizi sağlayamayız. Çocuklarımız için daha iyi bir ülke ve gelecek istiyorsak mutlaka ve mutlaka kol gücünün dışına çıkmamız, başka şeyler yapmamız gerekiyor. Bu başka şeyler de sözünü ettiğimiz projeler… Her zaman gündemimizde olan Ar-Ge, inovasyon gibi olgular bize çok daha fazla lazım. Yakın bir gelecekte, şu an bizim çalıştığımız şirketlerin devam etmesi, yaşaması mümkün değil. Türkiye’nin sanayi gücünü gelecekte de güçlü şekilde devam ettirmek için TAYSAD olarak üyelerimizle birlikte daha fazla çalışacağız.” ifadelerini kullandı. Kanca, karlılığı düşürmeden ve maliyetleri artırmadan büyümenin yaratılacağı bir düzen öngören projeye katılım sağlayan TAYSAD üyelerinin, sürecin her aşamasında aynı heyecanla çalıştıklarını ve oldukça başarılı olduklarını belirtti.

TAYSAD’ın URGE projelerine son derece önem verdiğini ve 2 yeni projenin hazırlıklarının sürdürdüğünü belirten Kanca, "TAYSAD olarak otomotiv tedarik sanayinin küresel rekabet yarışında başarı sağlaması için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz." dedi. Açıklamada görüşlerine yer verilen TAYSAD İş Mükemmelliği URGE Projesi’nin uygulama çalışmalarını yürüten İdealkoç Genel Müdürü Ömer Faruk Tezcan ise kümede yer alan TAYSAD üyelerinin ortaya çıkan sonuçlardan memnun kaldığını ve bundan sonra da Stratejik Planlama, Hat Yönetimi, Değer Zinciri Yönetimi, Kalite Yönetimi, İK Sistemleri gibi tematik konularda çalışmalara devam edeceklerini belirtti. 

Tezcan, Türk olmaktan gurur duyduklarını ve ülkenin başarılı olmasını istediklerini vurgulayarak, “Çalışmalarımızın Türkiye’nin gelişmiş endüstriyel ülkelerden birisi olmasına katkıda bulunacağına inandık ve bunu bugün gördük. Bunun için Türkiye ekonomisine katkıda bulunacak firmalarla beraber çalışmaktan gurur duymaktayız.” diye konuştu.