TEB, yönünü finansal teknolojilere çevirdi

15 bine yakın projenin yarıştığı Akıl Fikir Yarışması'nın ödül töreni dün İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende konuşan TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altıntaş, banka olarak finansal teknolojilere daha fazla destek vereceklerini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EMRE ESER

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) 'İcat Çıkar' sloganıyla 10.'sunu düzenlediği Akıl Fikir Yarışması’nın ödül töreni dün İstanbul'da düzenlendi. Bu yılki etkinlik ‘Dünya BETA’da-Hazır mıyız?’ temasıyla gerçekleştirilirken açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici hem kurum içinde hem de kurum dışında inavasyonu geliştirmeye yönelik adımlar attıklarını ifade ederek, yaşanan değişimini anlamak gerektiğini ve müşterilerin ihtiyaçlarına göre ürünlerin sürekli yenilenmesinin zorunluluk haline geldiğini söyledi.

İnavasyon yolculuğuna uzun süre önce başladıklarını belirten TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş ise kendileri için Beta döngüsünün hala devam ettiğini söyledi. Proje ile üniversite öğrencilerinde inovasyon bilincini artırdıklarını aktaran Altıntaş, banka müşterileri ile birlikte ürünleri yeniden tasarladıklarını ve teknolojik girişimcileri sektöre kazandırdıklarını ifade etti. Altıntaş, önümüzdeki süreçte banka olarak finansal teknolojilere daha fazla destek vereceklerini açıkladı.

Bu yıl 14 bin 771 başvuru

TEB Akıl Fikir Yarışması’nın sitesi bu yıl 109 farklı ülkeden 235 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 14 bin 771 başvurunun yüzde 58’i üniversite öğrencilerinden, yüzde 30’u banka müşterilerinden geldi. Teknolojik Girişimci Kategorisi’ne ise 1785 girişim fikri ile başvuru yapıldı.

Ödüller sahiplerini buldu

Bu yıl "Dünya BETA’da - Hazır mıyız?" temasını işlenen buluşma kapsamında TEB Akıl Fikir Yarışması'nın ödül töreni de gerçekleştirildi. TEB Akıl Fikir Yarışması'nın "Öğrenci ve Yeni Mezun" kategorisi birincisi Gökhan Eğri’ye, ikincisi Utku Ilgaz’a, üçüncülüğü paylaşan Fadime Kocapınar ve Büşra Aslan’a finansal ödüller verildi. Kategori şampiyonları ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi MBA Bursu hakkı kazandı.

"Müşteri" kategorisinin birincisi Dilek Metinoğlu, ikincisi Mert Atınçer, üçüncüsü Ali Yıldırım oldu. Bu şampiyonlara finansal ödüller ve birinciye ayrıca Roland Garros tenis turnuvası seyahati hediye edildi. Girişimcilerin projelerinin 2015 yılından bu yana değerlendirildiği "Teknolojik Girişimci" kategorisinde birinci Erdem Ay olurken, ikinciliği Erhan Demircioğlu ve Panur Yaramanoğlu paylaştı, üçüncü ise Nilhan Gür oldu. Teknolojik Girişimci kategorisi şampiyonları finansal ödüller kazanırken, ilk beşe giren bütün finalistler, TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı kazandı.

TEB’in kurumiçi girişimcileri Silikon Vadisi’ne gidiyor

TEB’in, Türkiye’de bir ilk olan ve bu yıl üçüncüsünü  gerçekleştirdiği  TEB Kurumiçi Girişimcilik Programı ödülleri de törende dağıtıldı. Programa bu yıl 300’den fazla çalışan iç girişim projeleriyle başvurdu. Bu senenin şampiyonları yine projelerini geliştirmek, en iyi uygulamaları incelemek üzere Silikon Vadisi’ni ziyaret edecekler.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir