TEMSA, 15 bininci otobüsü üretti

1987'de otobüs üretimine başlayan TEMSA, 15 bininci otobüsünü törenle banttan çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELMA BAĞRIK

ADANA - Geçtiğimiz şubat ayında 10 bininci midibüsünü üretim hattından indiren Temsa, bu sefer de otobüs grubunda 15 bininci otobüsünü banttan indirdi. 15 bininci otobüs kent için ulaşıma yönelik üretimi gerçekleştirilen Avenue oldu.

Adana'da düzenlenen törende konuşan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, 2014 yılında üretim ve satış açısından çifte mutluluk yaşadıklarını belirterek, 1987 yılında başladıkları otobüs süresince bugün büyük otobüs grubunda 15 bininci aracı banttan indirdiklerini dile getirdi. Temsa'nın yurtiçi pazara yönelik üretimini gerçekleştirdiği Safir, Prestij ve Avenue araçlarla pazarda büyük başarılara imza attıklarını vurgulayan Çelik, bu yılın ilk 5 ayında gerçekleştirdikleri 989 otobüs satışı ile pazar liderliğine ulaştıklarının altını çizdi. Çelik, şunları kaydetti: "2014 hem üretim süreçleri hem de pazarda elde ettiğimiz başarılar açısından bizim için mutluluk veren bir yıl olarak geçiyor. Hedeflerimiz ve çalışmalarımız bu rakamlarla sınırlı değil. Temsa olarak bin 600 çalışanımızla ülkemize katma değer yaratmaya, istihdam oluşturmaya devam ediyoruz. Adana fabrikasında üretimini gerçekleştirdiğimiz otobüslerimiz bugün 64 ülkenin yollarında ülkemizi ve markamızı başarıyla temsil ediyor. Yeni ürünler ve büyüyen hedeflerle daha binlerce otobüsü üreterek müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Temsa'nın otomotiv sektöründe yaptığı üretimlerle Adana’nın babayiğidi olduğunu söylerken, Adana’nın toplu ulaşımında Temsa markalı otobüs, midibüs veya dolmuşların daha fazla olması gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir