Temsa yeni Maraton’u bu yıl piyasaya sürüyor

Temsa, bu yıl piyasaya sunacağı 8 yeni araçtan 5’incisi olan Maraton’u görücüye çıkardı. Yeni araç adını Temsa’nın ilk otobüsünden alıyor. Maraton, ilk akıllı şehirlerarası otobüs olma özelliğini taşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Temsa, yeni otobüsü Maraton’u görücüye çıkardı. Yeni aracın tanıtımı için düzenlene toplantıda Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun ile Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, Maraton ve Temsa’nın hedefl erine yönelik açıklamalarda bulundu. İllüzyonist Aref’in ilginç gösterisiyle başlayan toplantıda, söz alan Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Pekarun, “Sanayi grubumuzun köklü şirketlerinden biri olan Temsa Otobüs, özellikle son yıllarda yaşadığı rekor üretim ve satış rakamları ile bizi gururlandırıyor, yüzümüzü güldürüyor. Temsa’nın sadece yurt içi değil, yurt dışı pazarlarında yakaladığı başarı ile sadece bizim değil, ülkemizin için de gurur kaynağı olmuştur” ifadelerini kullandı. Bu alanda dünyanın en zor pazarlarından biri sayılan ABD’de yaklaşık 800 Temsa aracının olduğunu hatırlatan Pekarun, şöyle devam etti: “Yeni ürün geliştirme hızımızı hiç kesmeden üretim ve satış rekorlarını kırmaya, dünya pazarlarında büyümeye, ülkemize, şirketimize, çalışanlarımıza değer katmaya devam edeceğiz” dedi. Pekarun, Temsa’nın bu yıla 8 yeni yıldız ürünü sunma hedefiyle yola çıktığını, yeni Maraton’un da bu hedefin 5’inci ayağı olduğunu, 2016 yılı sonunda ise tam 25 ürünün pazarda olacağını sözlerine ekledi. 

Şehirlerarası otobüste ‘akıllı’ dönem 

Pekarun’dan sonra söz alan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, yeni aracın adının Temsa’nın ilk aracı Maraton’dan aldığını söyleyerek, “Yeni bir maratona başladık” dedi. Maraton’un sahip olduğu özelliklerden bahseden Çelik, Maraton otobüsün çevre dostu motoru, düşük yakıt tüketimi, güvenlik ve konfor düzeyi ile büyük beğeni toplayacağına inandıklarını belirtti. Yeni Maraton’da yolcuların konforu için her datayı düşündüklerini dile getiren Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Maraton otobüsümüz dünyada çift akslı ilk düz taban Super High Deck aracı olarak üretilerek 41+1+1 ve 46+1+1 koltuk opsiyonu ile pazara sunuluyor. Aynı zamanda ilk akıllı şehirlerarası otobüs olma özelliğini de taşıyor aracımız. Şehir içinde rahatlıkla görülebilen bakım, gaz, GPS gibi veriler artık şehirlerarası araçta da rahatlıkla takip edilebilecek. Koltuklar ve koridor arasındaki basamaksız dizaynın, geniş bagaj hacmi ve Maraton’un göz alıcı dizaynını iş ortaklarımız olan otobüsçülerimizin beğeneceğini düşünüyoruz. Ayrıca kaptanlarımız için de konfor düzeyinin çok üst düzeye taşındığını söylememiz gerekiyor. Geniş sürücü bölgesi, programlanabilir LCD cluster’ı, ergonomik tuş takımı, dijital gösterge paneli, uyku kabininde iklimlendirme sistemi kaptanlarımız için hayata geçirilen konforlar arasında. Yol tutuşunun yanısıra AEBS, LDWS, EAS, ESC, ACC ve akıllı yangın söndürme sistemleri, Maraton’da mevcut. R66-02 yönetmeliği bildiğiniz üzere önümüzdeki dönemde tüm araçlarda standart olacak, Maraton ve Maraton VIP’de bu yönetmelik ile aracımızın ağırlığını arttırmadan müşterilerimize şimdiden sunuyoruz. ”

İstanbul Maratonu’nda ilk koşusunu yapacak

Dinçer Çelik, yeni ürünleri Maraton'un ilk koşusunun da 15 Kasım’da İstanbul Maraton’u ile başlayacağına dikkat çekerek, “Bu yıl 37’ncisi yapılacak İstanbul Maratonu’nun sponsorlarından birisi de biz olduk. Maraton İstanbullularla birlikte koşusuna başlayacak ve bu koşuda çok başarılı sonuçları elde edebileceğini bize gösterecek. İstanbul Maratonu’na siz basın mensuplarını da davet ediyoruz. Bu koşumuzu birlikte yapalım istiyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir