Tepe Savunma, cirosunu 500 milyon liraya çıkardı

Tepe Savunma, 12 bin çalışan ve 500 milyon lira ciroya ulaştı. Şirketin 700 kadın çalışanı ve 30’dan fazla kadın yöneticisi var. Şirketin Genel Müdürü Bora Doğualp, “Şirketler ve kamu, güvenlik ekipmanlarına yöneldi, ciddi talep artışı yaşanıyor” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İmam GÜNEŞ

Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri ciroda 500 milyon liraya ulaştı. 700’ü kadın olmak üzere 12 bin çalışanı bulunan şirket, kadın istihdamına öncelik vererek, çalışan ve yönetici bazında bu sayıyı artırmayı hedefliyor.

Son 1.5 yılda yaşanan terör olayları sektöre olan ilgiyi artırırken, pazar büyüklüğü 12 milyar lirayı aştı. Bu alanda 24 yıldır faaliyet gösteren Tepe Savunma, Endüstri 4.0’ı ana gündem maddesi yaparak, inovatif ürünlerle büyümesini sürdürmek istiyor. Şirketin Genel Müdürü Bora Doğualp, şirketlerin ve kamunun güvenlik ekipmanlarına ve teknolojik ürünlere daha fazla yöneldiğini belirterek, bu alanda ciddi talep artışının yaşandığını kaydetti.

‘Tepe ile Güvendeyiz’ uygulamasıyla kullanıcılarına mobil hizmet veriyor

Şirket ile ilgili hedeflerini DÜNYA’ya anlatan Tepe Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdürü Bora Doğualp, her geçen gün daha çetin bir hal alan rekabet koşullarında Endüstri 4.0’ın kendileri için önemli gündem maddesi olduğunu söyledi.

Kuruluştan bu yana teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, sektöre inovatif ürünler kazandırdıklarını dile getiren Doğualp, şöyle devam etti: “Bu ürünlerimizden birisi Tepe ile Güvendeyiz uygulaması. Türkiye’de yaşanan terör saldırılarının ardından akıllı cihazlarda kullanılabilecek ‘Tepe ile Güvendeyiz’ uygulamasını geliştirdik. Uygulamayı Tepe Çağrı Merkezi ile bağlantılı olarak kurumsal veya kişisel olarak kullanarak, çalışanların ya da aile bireylerinin güvenliği sağlanabiliyor.

Mobil telefonlara yüklenerek kullanabilecek “Tepe ile Güvendeyiz” uygulamasıyla kullanıcılara her an her yerde güvenlik hizmeti sunuyoruz. Uygulama ile kullanıcılar saldırı, hırsızlık, fiziksel darp gibi herhangi bir tehlike anında kendileri tarafından önceden belirlenmiş basit bir hareketin yapılması ile Tepe Savunma Alarm İzleme Merkezi’ne tehlike sinyali gönderebiliyor. Sinyal ile birlikte kullanıcının konum bilgisi, telefon kamerasından alınan görüntü ve ortamdaki sesler alarm izleme merkezi tarafından tespit ediliyor. Tepe Savunma, tehlikenin türüne göre gelen çağrılardan yola çıkarak, ilgili birimlere ihbar yapıyor. Uygulamamız ile çalışanların 7/24 güvenliğini sağlayabiliyoruz.”

400’e yakın kurumsal müşterisi var

400’e yakın kurumsal müşteriye hizmet verdiklerini aktaran Doğualp, bu alanların holdingler, alışveriş merkezleri, bankalar, limanlar, oteller, üniversiteler, fabrikalar, mega konserler, toplantılar, fuarlar olduğunu belirtti. Aynı zamanda kıymetli evrak ve para taşıması yapan bir şirket olduklarını vurgulayan Doğualp, şu bilgileri verdi: “Müşterilerimiz arasında; Akbank, ING Bank, Ziraat Bankası, Arçelik, OMV Petrol Ofisi, İDO, Migros, Aygaz, Ford Otomotiv, Mersin Uluslararası Liman İşletmeleri, TOFAŞ, Türk Ekonomi Bankası, Doğuş Oto, ODEA Bank, Philip Morris, Aras Kargo, US Grup Lojistik Taşımacılık, Panora, Şişecam gibi Türkiye’nin kendi sektörlerinde lider kuruluşları yer alıyor. Türkiye’de hizmete açılan ilk şehir hastaneleri olan; Yozgat, Mersin ve Isparta şehir hastanelerinin de güvenlik hizmetleri Tepe Savunma ve Güvenlik tarafından sağlanıyor.”

'Kadının yönetimde olduğu şirket modelleri daha verimli'

“Bugün ulaştığımız noktada 12 bine yakın personel sayımız ile faaliyet gösteriyoruz” diyen Bora Doğualp, şu ifadeleri kullandı: “700’ü aşkın kadın çalışanımız, 30’dan fazla kadın yöneticimiz var. Yüzde 30 kadın yönetici ve yüzde 6.2 olan kadın çalışan oranımızı en kısa sürede yükseltmeyi hedefliyoruz. Kadının yönetimde olduğu şirket modellerinin daha verimli olduğunu düşünüyor ve destekliyoruz.”

Sektörün cirosu 12 milyar TL’yi aştı

Türkiye’de özel güvenlik sektörü personel sayısı ve ciro bakımından her yıl ortalama yüzde 7-8 civarında büyüdüğüne değinen Doğualp, şu açıklamalarda bulundu: “Ancak yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle son bir, bir buçuk yılda biraz daha fazla büyüme görüldü. Elektronik ekipmanlar kısmında ise yüzde 14 civarında büyüme söz konusu. Sektörün cirosu ise 12 milyar TL’yi geçti. Pazarda yaklaşık 1400 şirket faaliyet gösteriyor. Bunlar arasında 15 güvenlik görevlisiyle hizmet veren de, bizim gibi 12 bin kişiyle çalışan da var. Sektörümüzde şirketler ve kamu daha çok güvenlik ekipmanlarına, elektronik sistemlere yöneldi. Bu alanda ciddi talep artışları yaşanıyor.”