Tesla gelmedi, Türk şirket gitti

Dünya Gazetesi - Kerim Ülker

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son dönemin en fazla konuşulan otomotiv şirketi Tesla Motors. Bilindiği üzere ‘Supercharger’ adlı şarj istasyonları dünyanın hemen hemen her coğrafyasında hızla yayan Tesla, 2014 yılında Türkiye'de şarj istasyonu ağı kuracağını açıkladı. 2015’te ilk istasyon İstanbul’a açılacaktı. 2016’da da Bursa, Bolu, Ankara, İzmir gibi 9 şehir listeye eklenecekti.

Tesla'nın patronu Elon Musk Türkiye'ye geldi, gündem yine bu yatırım oldu. Tesla'nın yatırımı hala Türkiye'ye gelmiş değil ancak otomotiv devinin önemli tedarikçilerinden biri olan Türk şirketi ABD'nin yolunu tuttu.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 şirket sıralamasında 475 milyon lirayla 230’uncu şirketi olan Norm Cıvata Grubu, ABD’nin Michigan eyaletinde geniş bir yatırım sürecine başladı. ABD’de Norm Fastener adıyla çalışan İzmir merkezli şirket ilk olarak Lansing kentinde, lojistik ve üretim tesisi kurdu.

Üretim de yapılacak

Bu tesiste 20’den fazla çalışan görev alacak. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Uysal, açılışta yaptığı konuşmada, lojistik merkezi olarak kurulan tesiste üretim yapılacağını, kasım ayından itibaren Amerika kıtasında bulunan müşteri taleplerine bu tesisten ulaşacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir