Tosyalı Holding, 2016'ya yeni yatırımla giriyor

Tosyalı Holding, ilk olarak TANAP’ta ihtiyaç duyulan ve Türkiye'de üretilmeyen 'boyuna dikişli LSAW boru' üretecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tosyalı Holding, petrol ve gaz hatlarında da kullanılan ve Türkiye'de üretilmeyen "boyuna dikişli LSAW boru" için yatırım kararı aldı.

Holding'den yapılan açıklamada, yıllık 500,000 ton kapasiteyle çalışacak tesis yatırımının 2016'da başlayacağı ve bir yıl içinde tamamlanacağı belirtildi. Yatırım tutarı ise açıklanmadı.

Açıklamaya göre, yatırım için Sanayi Bakanlığı ile ön görüşmeleri tamamlayan holding, bu konuda dünyadaki sayılı üreticiden biri olacak.

İlk olarak TANAP’ta ortaya çıkan LSAW boru ihtiyacının özellikle petrol ve gaz hatlarında önemli olduğunu belirten Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Balkanı Fuat Tosyalı, "Türkiye’nin bu tür enerji projelerinde dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağız. Bu yeni yatırımla hedef, 2017’de boruları sevk eder hale gelmek" dedi. 

Yatırım kararıyla ilgili açıklama yapan Fuat Tosyalı şöyle devam etti:

"Bir sanayi yatırımcısı olarak sorumluluklarımızı yerine getiriyor ve Türkiye’nin ihtiyacı olan tüm katma değerli ürünleri ülkemiz sınırları içinde üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda 2015’in başında Japonya’nın lider şirketi Toyo Kohan ile temellerini attığımız Tosyalı Toyo AŞ yatırımı, ülkemizin katma değerli ürünlerde dışa bağımlılığının kaldırılması açısından büyük önem taşıyor. Şimdi LSAW boru ihtiyacı için planladığımız bu yeni yatırımla birlikte Türkiye’de üretilemeyecek hiç bir boru kalmayacak. Denizin altından da, dağların tepelerinde de geçecek boruları üreteceğiz".