Toyota akıllı otomobillerle kazaları önleyecek

Şirket 5 yılda yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırımla, bilgisayar bilimi ve insan-makine etkileşimine odaklanarak kazaları azaltmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toyota, akıllı araç teknolojisiyle trafik kazalarını önlemeyi hedefliyor.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, Massachusetts Institute of Technology (MIT) ve Stanford üniversiteleriyle Toyota arasında yapılan yeni iş birliği sonucunda akıllı araç ve mobilite teknolojisi çalışmaları hız kazanacak. Toyota, bu çalışmalara destek olarak öncelikle akıllı araç teknolojilerini hızlandırıp, trafik kazalarını önlemeye katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu üniversitelerde kurulacak ortak araştırma merkezleri için gelecek 5 yılda yaklaşık 50 milyon dolarlık yatırım yapacak olan Toyota, bu yatırımla bilgisayar bilimi ve insan-makine etkileşimine daha fazla odaklanarak trafik kazalarını azaltmayı hedefliyor.

Toyota, MIT ve Stanford'un araştırma ekipleri daha güvenli sürüş kararları veren ve daha güvenli sürüş çevresi yaratacak gelişmiş teknolojiyi oluşturmak için iş birliği içerisinde çalışacak. Bu çalışmalar trafik kazalarını azaltma konusunda önemli role sahip olacak ve kaza riskini minimum seviyeye indiren bir otomobilin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Toyota açıklamasında, "Öncelikli olarak akıllı araç teknolojisinin ivme kazanmasına odaklanılacak. Trafik yaralanmalarının önüne geçilmesine ve sürdürülebilirliğe destek vermek, robot teknolojisini kullanarak hayat kalitesini artırmak birincil temel hedefimizdir" ifadelerine yer verildi.

Uzun süredir sürücüsüz araçlar ve gelişmiş sürücü destek sistemlerin üzerinde çalışan Toyota, 1970'ten beri endüstriyel amaçlı robotları, 2000'li yıllardan bu yana da insan hayatını asiste edecek robot uygulamalarını geliştiriyor.