Toyota, hibrit motorlu araç satışında 6,5 milyonu aştı

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Pazarlama Direktörü Akdağ, Toyota markası altında bugüne kadar 6,5 milyondan fazla hibrit motorlu araç satıldığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Pazarlama Direktörü Murat Akdağ, Toyota markası altında dünyada bugüne kadar 6,5 milyondan fazla hibrit motorlu araç satıldığını söyledi. 

Akdağ, Sivas Toyota Plaza Er'de "Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Toyota Türkiye Turu 2014" adlı etkinliğin başlatılması dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Toyota'nın uluslararası bağımsız bir kuruluşun "En Değerli 100 Küresel Marka Raporu"nda tüm otomobil markalarını geride bırakarak 2006 yılından bu yana 7'nci kez "dünyanın en değerli otomobil markası" seçildiğini belirtti. 

Toyota'nın marka değerinin yüzde 21 artışla 29,6 milyar dolara yükseldiğini ifade eden Akdağ, bu başarıya tüm müşterileri tanımak ve anlamlı farklılıklar üretmekle ulaşıldığını dile getirdi. 

Akdağ, Toyota'nın müşterilerine verdiği önemle teknolojik, çevreci, üst düzey güvenlikli ve konforlu otomobiller yapma gayreti içinde 7 yıldır zirvede olduğuna dikkati çekerek, "Temel felsefesi insana saygı ve sürekli iyileştirme olan Toyota, en değerli otomobil sıralamasında markamızı zirvede tutmaktadır" dedi. 

Toyota'nın otomobil endüstrisindeki yenilikleriyle lider kimliğini pekiştirdiğini belirten Akdağ, "Toyota markası altında bugüne kadar 6,5 milyondan fazla hibrit motorlu araç satıldı. Bu, bambaşka bir teknoloji. Hem çok çevreci hem yakıt tüketimi avantajı var ama en önemlisi, sürüş keyfini artıran özelliğe sahip olması. Bugün Avrupa'nın birçok şehrinde, Amerika'da, Japonya'da insanlar, hibrit araçlara binmeye başladı" diye konuştu. 

Akdağ, Toyota'nın Corolla modelinin de dünyada 1966 yılından bugüne 41 milyondan fazla satıldığını söyledi. 

Toyota'nın müşteri memnuniyetine verdiği öneme değinen Akdağ, "Toyota, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de mutlak müşteri memnuniyeti anlayışını birinci sıraya yerleştirmiş bir markadır. İnsana saygı ve sürekli iyileştirme temelinde yüksek hedefler belirleyerek bu yoldaki çalışmalarımızı müşterilerimize sunuyoruz" dedi. 

Toyota Plaza Er Yönetim Kurulu Başkanı Memet Er de 3 bin 200 metrekare alanda hizmet sunduklarını belirterek, araç satışından çok müşteri memnuniyetine önem verdiklerini söyledi. 

Konuşmaların ardından, yeni tasarımı, teknolojisi ve konforuyla dikkati çeken Auris Touring Sports, Yeni Corolla, Yaris Hybrid ve Prius Plug-in Hybrid başta olmak üzere Toyota modelleri tanıtıldı. Bazı basın mensupları, Toyota'nın Yaris Hybrid modeliyle test sürüşü yaptı.