Toyota, pazar gününü 'kornasız gün' ilan etti

Toyota'nın, gürültü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlattığı "Korna Çalma Huzurumu Çalma" sosyal sorumluluk projesinde, üniversite sınavı yapılan günlerde gereksiz yere korna çalınmaması için çağrı yapıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Toyota açıklanmasına göre, farkındalık yaratması amacıyla ilk adım olarak, üniversite sınavlarının yapılacağı günler Toyota tarafından "Kornasız Gün" olarak ilan edildi.

Toyota, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) yapılacağı 15 Mart ve Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) yapılacağı 13-14 Haziran ve 20-21 Haziran tarihlerinde tüm sürücüleri "gereksiz korna çalmamaya" davet etti. 

Trafikte gereksiz yere çalınan kornanın yarattığı gürültü kirliliğinin önüne geçmek, toplumsal bilinci artırmak ve farkındalık yaratmak için hayata geçirilen uzun soluklu sosyal sorumluluk projesinde amaç, korna gürültüsünün yarattığı çevre kirliliğinin önüne geçerek trafikte sakin ve huzurlu bir ortam sağlamak. 

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, yüzbinlerce gencin hayatlarında dönüm noktası olan sınav tarihlerinde, öğrencilere destek olmak için "Kornasız Gün" çağrısı yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Sınavda sizin de çocuklarınız, yakınlarınız, tanıdıklarınız olacaktır. Üniversite sınavlarının yapılacağı günlerde gereksiz korna çalmayalım, sınava giren çocuklarımızın dikkatlerini dağıtmayalım. Gençlerimiz sessiz bir ortamda, dikkatleri dağılmadan sınava konsantre olsunlar. Korna Çalma Huzurumu Çalma sosyal sorumluluk projesi için toplumda rol model olan kanaat önderleri, sanatçılar, sporcular, sivil toplum kuruluşları, yerel ve mülki idareler ve ilgili bakanlıklar ile işbirliği yapmayı da hedefliyoruz" 

Bu konularda ilginizi çekebilir