Toyota'nın yeni araçları Erzurum'da tanıtıldı

Yeni Yaris, eylül ayında satışa sunulacak. Ekim ayında da hibrit modeli satışa çıkarılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZURUM - Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Pazarlama Direktörü Murat Akdağ, "Yeni Yaris, eylül ayında satışa sunulacak. Ekim ayında da hibrit modeli satışa çıkarılacak" dedi. 

Akdağ, Erzurum Toyota Plaza İkbal'de "Dünyanın En Değerli Otomobil Markası Toyota Türkiye Turu 2014" adlı etkinliğin başlatılması dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Toyota'nın dünyada 7 yıldır otomotiv alanında en değerli marka seçildiğini söyledi. 

Toyota'nın marka ve logo olarak 29 milyon dolarlık bir değeri olduğunu ifade eden Akdağ, "Bu fabrikalarını, insan kaynağını, elindeki taşınır ya da taşınmaz değerlerini kapsamıyor. Sadece markanın bugün dünyadaki değeri. Bizler Toyota'nın 'sürekli gelişim' felsefesini benimsiyoruz. Buradaki amaç insanların güvenli bir şekilde sürekli iyileşme kaydederek, daha dayanıklı, çevreye daha az zarar veren ürünler ve araçlar üretmektir. Bunları yaparken de içinde bulunduğunuz toplumun ekonomisine katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Akdağ, bugüne kadar araçların benzinli ve dizel olmak üzere iki tip motorla üretildiğini belirterek, bunun üzerine denemeleri yapılan elektrikli motorlarda bazı sorunlar olması nedeniyle Toyota'nın uzun yıllardır hibrit motor üzerinde çalıştığını söyledi. 

Toyota'nın dünyada yaklaşık 7 milyon hibrit motorlu araç sattığını dile getiren Akdağ, şunları kaydetti: 

"Hibrit teknolojisinin kullanıldığı araçlarla ilgili birtakım yanlış bilgiler var. 'Bu arabayı nerede şarj ediyorsunuz, bu araba yolda kalır mı, 50 kilometre hızı aşıyor mu' gibi sorular var. Hibrit teknolojisi çift motor demek. Aracın üzerinde bir benzinli motor var, bir de elektrikli motor var ve bu araç yolda giderken kendi kendini şarj ediyor. Daha güçlü çünkü üzerinde çift motor var. Fren yaparken ya da arabaya gaz vermeden yolda giderken oluşturduğu hareket bataryasını besliyor, özellikle düşük hızlarda ve kırmızı ışıkta beklerken araç çalışmaya devam ediyor ve benzinli motor devreden çıkıyor. O sırada yakıt tüketimi ve karbonmonoksit, partikül salınımı sıfır. Çevreye hiç zarar vermiyor." 

Akdağ, Türkiye'de şu an için hibrit araç stoğu olmadığını, özellikle Yaris'in tercih edildiğini ifade ederek, yeni nesil Yaris'in de ekim ayında piyasaya çıkacağını söyledi. 

Yeni Yaris'in otomotiv piyasasında "makyajlı" olarak geçtiğini dile getiren Akdağ, "Bu sefer biz makyajı yeni nesil seviyesinde yaptık. Yeni Yaris, eylül ayında satışa sunulacak. Ekim ayında da hibrit modeli satışa çıkarılacak. Sadece yeni Yaris'in oluşturulması için 85 milyon avroluk bir yatırım yapıldı. 576 bin saatlik bir çalışma yapıldı, makyaj olarak tabir ettiğimiz bir işin Toyota standartlarında olması için bu çalışmalar yapıldı. Ekim ayında da hibrit teknolojisini Türk tüketicisi için ulaşılabilir rakamlarla piyasaya sürme kararlılığındayız" şeklinde konuştu. 

Akdağ, Türkiye'de 11. nesil Corolla'yı piyasaya sunduklarını dile getirerek, 1966 yılından bu yana dünyada 41 milyon Corolla satıldığını, bu rakamla da dünyada en fazla satılan otomobil markası olduğunu söyledi. 

Türkiye'de ilk 6 ayda 5 bin 913 adet Corolla satışı yapıldığını vurgulayan Akdağ, bu rakamın Türkiye'nin bir numaralı markası olduğunu söyledi. 

Corolla'nın yerli üretim olduğunu ifade eden Akdağ, Avrupa'da trafikteki bütün Corolla'ların Türkiye üretimi olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir