Türk Kahvesi’ne Üstün Lezzet Ödülü

150’den fazla gurme, aşçı, içecek uzmanı ve akademisyenin değerlendirmeleri sonucunda verilen Üstün Lezzet Ödülü’nün sahibi Türk Kahvesi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk kahvesi, merkezi Brüksel’de bulunan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından, mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içeceklere verilen ‘Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görüldü.

Adını dünyanın ilk kahve evinden alan Kiva Han, ilklerine bir yenisini daha ekledi. Kivahan, UNESCO tarafından da kültür mirası listesine alınan ve Türk kültürünün en önemli parçalarından birisi sayılan Türk kahvesinin dünyaya tanıtılması yolunda büyük bir başarıya imza attı.

Üstün Lezzet Ödülü, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (iTQi) tarafından, 150’den fazla gurme, aşçı, içecek uzmanı ve akademisyenin değerlendirmeleri sonucunda veriliyor. Uluslararası bir sertifika olan (iTQi) Üstün Lezzet Ödülü, mükemmel tat ve kalitedeki yiyecek ve içecekleri onaylayan ve her yıl verilen bir ödül olarak sektörünün en önemli ödülü olarak kabul görüyor. Kivahan Kurucu Başkanı Özen Demircioğlu, “Dünyanın farklı bölgelerinde yetişen farklı seçkin kahve çekirdeklerini kullanarak Türk Kahvesi’ne uygun özel harman yaptığımız ürünümüz ile bu ödülün sahibi olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir