Turkcell ile Türk Telekom uzlaştı

Turkcell, Türk Telekom ile devam eden davalar ve icra takiplerinin çözümü için 225 milyon lira ödeme yapacak protokol imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Turkcell, Türk Telekom ile devam eden davalar ve icra takiplerinin çözümü için 225 milyon lira ödeme yapacak bir sulh protokolü imzaladı.

Türk Telekom'dan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada, Türk Telekom Grubu Şirketleri'nden Türk Telekomünikasyon, Avea İletişim ve TTNet ile Turkcell Grubu Şirketlerinden Turkcell, Superonline ve Kule Hizmet arasında devam eden muhtelif davalar, icra takipleri ve ihtilafların karşılıklı sulh ile çözümlenmesi konusunda tarafların mutabık kaldığı ve bir sulh protokolü imzaladığı belirtildi.

Bu protokol ile Turkcell tarafından, Türk Telekom Grubu'na KDV ve ÖİV hariç, diğer bütün vergi, mali yükümlülükler ve faiz dahil toplam 225 milyon lira ödeme yapılacağı belirtilen açıklamada, "Bu protokol sonucunda Türk Telekom tarafından Turkcell Grubu Şirketlerine bir ödeme yapılmayacaktır" denildi.

Turkcell de yaptığı açıklamada, Turkcell İletişim Hizmetleri'nin 30 Eylül 2015 tarihli finansallarında söz konusu davalar için ayrılmış bulunan toplam karşılık tutarının yaklaşık 161 milyon lira olduğu belirtildi.