Turkcell Superonline, 2 milyon haneye ulaşacak

Turkcell Superonline, bu yıl 400 milyon liralık yatırımla 2 milyon haneye ulaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "2014 yılında hız kesmeden yatırımlara devam etmek istiyoruz. Bu yıl 400 milyon liralık yatırımla 2 milyon haneye ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.  

Fiber internet ve 4G konusunda açıklamalarda bulunan Erkan, 2008 yılından beri yoğun yatırım programı içerisinde olduklarını belirtti. 

600 bin müşteri sayısını 2 milyona çıkaracak

Türkiye'nin fiber internet konusunda hızlı gelişme sağladığını vurgulayan Erkan, "Toplamda 2,3 milyar liralık yatırım yaptık. 2013 yılında da yaklaşık 400 milyon lira civarında yatırım yaptık. Bu yatırımlarla 1,8 milyon haneden yaklaşık 600 bin civarında müşterimiz oldu. 2014 yılında hız kesmeden yatırımlara devam etmek istiyoruz. Bu yıl 400 milyon liralık yatırımla 2 milyon haneye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.   

Ulaştırma Bakanlığı'nın, 4G ile ilgili çalışma yürüttüğünü hatırlatan Erkan, şunları kaydetti: 

"33 bin kilometreye yakın fiber altyapı kurduk" 

"O planlara göre önümüzdeki 1 ya da 1,5 yıl içerisinde 4G'nin ülkemize geleceğini tahmin ediyoruz ama 4G'nin Türkiye'ye gelebilmesi için yurt genelinde fiber optik altyapının daha geniş kitlelere ulaşması gerekiyor. Bunun için de baz istasyonlarının fiberle bağlı olması lazım. Biz, 33 bin kilometreye yakın fiber altyapı kurduk. Bu altyapıda da aynı zamanda Turkcell'in de şebekesinin fiber omurgasını oluşturuyoruz. 4G geldiğinde bu omurga hızlanacak." 

"4G, Türkiye için kesinlikle bir ihtiyaç"

4G'nin Türkiye için zorunluluk olduğunu vurgulayan Erkan, "Büyükşehirlerde internet kullanıcıları hızlı operatör istiyor. Evlerde bunu fiber ile çözebiliyoruz ama insanlar hareket halindeyken video izlemek istiyorlar, eğitim alıyorlar, hizmet alıyorlar. 4G, Türkiye için kesinlikle bir ihtiyaç. Biz fiber altyapıları daha kuvvetli ve daha hızlı şekilde müşterilerimize ulaştırarak, Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacağız" ifadelerini kullandı.  

Şirketin genel stratejilerine de değinen Erkan, şu bilgileri verdi: 

"İyiden mükemmele olarak adlandırdığımız bu yolculukta başarılı finansal sonuçları, memnuniyet seviyesi yüksek müşterilerle birleştirdiğimizi görüyor, bunun getirdiği azim ve kararlılıkla aynı istikrarlı büyümeyi, Türkiye'yi de büyütmeye devam ederek sürdürmeyi hedefliyoruz. İlk yıllarda işimizin büyük kısmını oluşturan altyapı çalışmaları sonucunda hızlı ve kaliteli internetle anılır hale geldik. 2013 yılında pazar payını artıran tek operatör olduk. Bu başarımızı yeni ürün ve hizmetlerle sürdürürken bu yıl müşterilerimize eşsiz internet deneyimi yaşatmaya odaklandık." 

Bu konularda ilginizi çekebilir