Turkcell Superonline'dan 309.4 milyon lira gelir

Turkcell Superonline ikinci çeyrekte yüzde 39 artışla 309 milyon TL gelir elde etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bir önceki yılın aynı dönemine göre, 2014 yılı ikinci çeyreğinde gelirlerini yüzde 39 artıran ve grup dışı gelirlerinin oranı yüzde 78’e ulaşan Turkcell Superonline, Turkcell Grubu’nun büyümesinde itici güç oldu. 

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, "İstikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Kaliteli ve kesintisiz altyapı hizmetimizin yanı sıra sunduğumuz ürün ve hizmetlerle farklılaşan bir şirket haline geldik. Fiber optik altyapı üzerinde 4G’nin ülkemizde kullanılmaya başlanmasıyla birlikte Turkcell Grubu’na katkımız daha da artacak” dedi.
Dijital dünyada hayatı kolaylaştıran vazgeçilmez teknoloji ortağı Turkcell Superonline, 2014 yılı ikinci çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. 

İkinci çeyrekte 309 milyon TL gelir

İstikrarlı gelir büyümesini bu çeyrekte de sürdüren Turkcell Superonline, bir önceki yılın aynı dönemine göre ikinci çeyrekte yüzde 39 artışla 309 milyon TL gelir elde etti. Amortisman, vergi ve faiz öncesi kârını (AVFÖK) yüzde 30,2 oranında artıran şirketin AVFÖK marjı da yüzde 24,4 seviyesinde gerçekleşti. Toplam yatırım rakamı ise 2,4 milyar TL’ye ulaştı. 

Bireysel ve kurumsalın payı yüzde 66 oldu

Turkcell Superonline’ın ikinci çeyrekte bireysel segment gelirlerindeki artış yüzde 54, kurumsalda ise yüzde 37 oldu. Bu iki segmentin toplam gelirdeki payı yüzde 66’ya ulaşırken, Turkcell Superonline’ın grup dışı gelirlerinin payı yüzde 78’e çıktı. 

"Finansal göstergelerimiz sağlıklı büyümeyi işaret ediyor"

Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, ikinci çeyrekte de gelir artışlarıyla istikrarlı büyümeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, "2011 yılının ilk çeyreğinden bu yana kesintisiz bir gelir artışına imza attık. Sadece bir altyapı şirketi olmaktan çıkarak, ürün ve hizmetlerimizle farklılaşan bir şirket haline geldik. Finansal göstergelerimiz de sağlıklı büyümeyi işaret ediyor. Gelirlerimizde bireysel ve kurumsal segmentlerin payındaki düzenli artış da bunu açıklıyor" dedi. 

"90 bin yeni kullanıcıyla 1 milyondan fazla müşteri" 

2014 ikinci çeyreğinin bir dönüm noktası olduğunu işaret eden Murat Erkan, "ADSL kullanıcıları da dahil olmak üzere 90 bin yeni müşteri ile 1 milyonu aştık. Bunun içerisinde sadece fiber müşterilerimizin sayısı ise 653 bine yükseldi. ” diye konuştu.

"4G’nin gelmesinin ardından gruba katkımız daha da artacak”

Erkan, Turkcell Grup dışı gelirlerinin payının arttığına ve Haziran 2014 sonu itibariyle yüzde 78’e ulaştığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"2014’ün ilk yarısında Turkcell Grubu’nun büyümesinde itici güçlerden biri olduk. 4G’nin ülkemize gelmesiyle birlikte gruba olan katkımızın daha da artacağına inanıyorum. Artık insanların hareket halindeyken de yüksek hızlı internete ihtiyaç duyduğu günümüzde, 4G bir zorunluluk. Ancak 4G’nin hayata geçmesi için fiber optik altyapının daha geniş kitlelere ulaşması şart. Baz istasyonlarının fiberle birbirine bağlanması ve bu şekilde büyük miktarda verinin hızlı bir şekilde bir noktadan diğerine taşınması gerekiyor. Bizim mevcut 33 bin kilometrelik fiber omurgamız, Turkcell’ in şebekesinin de taşıyıcısı konumunda. 4G yaygınlaşmasıyla Turkcell Grubu’na desteğimiz artarken, Türkiye’nin büyümesine de katkı sağlayacağız.” 

"2018’de Türkiye’de fiber penetrasyon yüzde 19,2 olacak”

Fiber internetin geleceğin teknolojik altyapısı için önemini her fırsatta vurguladıklarını ifade eden Murat Erkan, aynı zamanda şu bilgileri paylaştı:

"IDATE raporuna göre, 2018 sonunda dünyada fiber kullanıcı sayısı yüzde 100 artarak 250 milyona ulaşacak. Türkiye’deki fiber internet penetrasyonu ise yüzde 19,2’ye çıkacak. T.C. Kalkınma Bakanlığı’nın yayınladığı verilere göre ise; yine aynı dönemde her 10 haneden 7’ sinde internet bağlantısı olması beklenirken, fiber kullanıcı sayısı 4 milyona ulaşacak. Cisco ise, dünyada ortalama internet hızının 2018’de 3 kat artışla 42 Mbps’ ye yükseleceğini öngörüyor.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir