Turkcell'in Van kumbarası 9,5 milyon TL'ye ulaştı

Turkcell'in TEV işbirliğinde başlattığı Van için Türkiye Kumbarası projesi kapsamında bir öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdunun inşa edildiği ve öğrencilere eğitim bursu sağlandığı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL - Turkcell'in Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde 5 milyon TL atarak başlattığı Van için Türkiye Kumbarası projesi, Van depreminin 1. yılında, tüm Türkiye'nin desteği ile 9,5 milyon TL'ye ulaştı. 
 
Turkcell'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, proje kapsamında bir öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdunun inşa edildiği ve öğrencilere eğitim bursu sağlandığı belirtildi. Van-Erciş'te açılan Turkcell Global Bilgi Çağrı Merkezi'ne ise 50'si engelli 100 kişiye iş olanağı sağlandığı belirtildi. Turkcell ayrıca Van'da bulunan Şebeke Operasyon Merkezi'ni büyütmek üzere çalışmalarını da sürdürdüğünü bildirdi. 
 
Verilen bilgiye göre öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla beraber bin 500 metrekarelik bir alana yayılan ve 132 kişi kapasiteli yurda taşındılar. 100 öğretmene barınma imkanı sağlaması hedeflenen Öğretmen Kampüsü ise gelen bağışlarla 192 kişi kapasiteye ulaştı. Öğretmenlerin yakın bir zaman içinde evlerine yerleşmesi hedefleniyor. 
 
Turkcell'in 23 Ekim 2011'de Van'da meydana gelen ve tüm ülkeyi sarsan deprem felaketinin birinci yılında kente ve bölgeye desteğini sürdürdüğünü ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, depremin birinci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
 
"Geçtiğimiz yıl Van'da meydana gelen ve tüm Türkiye'yi sarsan deprem felaketinde ne yazık ki hepimizi üzüntüye boğan kayıplar verdik. Bu acının birinci yılında depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz.İlk andan itibaren Turkcell ailesi olarak Van için tek yürek olduk ve üzerimize düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için canla başla çalıştık; sahip olduğumuz teknolojiyi, iletişim ünitelerimizi, iletişim altyapımızı hayat kurtarmak için kullandık. Tüm bunları yaparken zihnimizde daima "başka neler yapabiliriz?" sorusu vardı. Neticede ortaya aklımızı, yüreğimizi ve insanımıza duyduğumuz sevgiyi içine kattığımız Van için Türkiye Kumbarası projesi çıktı. Bugün insanımızın ve şirketlerimizin katkılarıyla projenin geldiği nokta bizlere gurur veriyor. Van'ın yaralarını sarmaya, orada umutları yeniden yeşertmeye bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize."