Türkmen, yurt genelinde söz sahibi olmak istiyor

Firmanın Genel Müdürü Murat Arık, "Sadece Kayseri için değil önce ulaşabildiğimiz bölgelere, daha sonra ise yurt genelinde söz sahibi olmak istiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ (DÜNYA) - Konfeksiyon alanında 1965 yılında Hacı İbrahim Türkmen tarafından ticaret başlayan Türkmen İplik, ticari deneyini geliştirerek 2008 yılında bünyesine orman ürünleri alanında faaliyet gösteren bir şirket ekledi.

Türkmen İplik, Dokuma, Tekstil, Orman Ürünleri, Metal Elyaf, Sünger Sanayi Genel Müdürü Murat Arık
"2010 yılında, 33 bin metrekare arsa üzerinde, 16 bin metrekare kapalı alanı olan kendi yerimizde faaliyetlerimizi genişlettik. Orman ürünlerinin yanına sünger, boru, profil ve elyaf ürünlerini ekledik. Orman ürünleri grubunda Yıldız Entegre, sünger grubunda Mitsan, boru profil grubunda ise Anadolu Boru firmalarının bayiliğini yapıyoruz. Şu an Türkmen A.Ş olarak boncuk elyaf üretimi yapıyoruz." dedi.

Kuruluştan buna yana yaptıkları işte, bulundukları lokasyonda aranan ilk üç firmadan biri olduklarını söyleyen Arık, "Piyasanın yönlendiricisi, piyasada gerek ürün hizmeti, gerekse bunların satış yönetimi ile alakalı konularda belirleyici noktayız. Firma olarak verdiğimiz hizmet kalitesini artırarak, daha geniş pazar payına ulaşmak istiyoruz. Sadece Kayseri için değil önce ulaşabildiğimiz bölgelere, daha sonra ise yurt genelinde söz sahibi olmak istiyoruz. Şuan belirleyici pozisyona geldik. Aynı zamanda bayisi bulunduğumuz Yıldız Entegre’nin de bu bölgede kayda değer anlamda çözüm ortağıyız. Daha doğrusu en büyük çözüm ortaklarından biriyiz. Ankara hariç Nevşehir, Yozgat, Kayseri, Niğde ve Aksaray bu bölgeleri baz alırsak, şu an en büyük çözüm ortağıyız. Profil, sünger ve elyaf gibi ürünlerimizi piyasa şartlarında değerlendiriyoruz. Bizim için amiral gemimiz her zaman orman ürünleri ve bu şekilde devam edecek" dedi.

Yapısal tedbirler önemli 

Ülkenin ve ticari hayatın sıkıntıları olduğunu belirten Arık, bu konuda kendi tedbirlerini mümkün mertebe aldıklarını söyledi. Arık, "Yapısal tedbirlerin de alınması gerekli. Bu da öncelikle siyasi istikrarın, daha sonra ise bütün ekonomik programlarda uygulanan reformların, ticaret hayatına da uygulanması gerekiyor. Çünkü çalıştığımız piyasa vadeli piyasa. Vadeli piyasalardaki ödeme aracı çek. Çekin şu anda bir itibar sıkıntısı var. Alıcı pozisyonunda da olsak satıcı pozisyonunda da olsak çekin sıkıntısı bulunuyor. Bu sebepten dolayı sermaye akışı olmuyor. Ticaret alanında insanların birbirlerine güven oluşturması şart. Yapısal reformların içinde bunların da bulunması ticaret alanını kolaylaştıracak. Piyasanın büyüklerinden, bankalardan ve bizlerden çek kullananların ortak görüşü alınarak, bu gidişatın düzgün bir yapıya oturtulması lazım" dedi.