TürkTraktör'den 4 bin traktörlük hamle

Şirket, 43,6 milyon liralık yatırımla Sakarya'daki tesisin yıllık traktör üretim kapasitesi 54 bine çıkaracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TürkTraktör, yıllık traktör üretim kapasitesini artırmak için 43,6 milyon liralık yatırım yapacak. 

Şirketin, üretim tesisi kapasite artışı için yürüttüğü yatırım çalışmalarında çevresel etki değerlendirmesine gerekli olmadığına karar verildi. 

Halen Sakarya Erenler'de 222 bin 110 metrekare alan üzerinde yıllık 50 bin kapasiteli traktör üretim tesisi işleten TürkTraktör, tesisteki mevcut makinelerin verimlilik artışı çalışmaları ve teşvik kapsamında alınacak ilave makine ve ekipmanlarla yıllık 4 bin traktörlük kapasite artışına gidecek. Böylece tesisin yıllık traktör üretim kapasitesi 54 bine çıkacak. 

Proje, Türkiye ve dünya piyasalarındaki artan ziraat makineleri talebini karşılanmasına, yerli malın üretilmesine ve ihracat potansiyelinin artışına katkı sağlayacak. Kapasite artışı, bölge ekonomisine ve istihdamına olumlu etkide bulunacak. 

Söz konusu yatırım için 43 milyon 608 bin 276 liralık bütçe kullanılacak. 

Mevcut durumda tesisin üretim faaliyetlerinde 990 kişi çalışırken, kapasite artışıyla personel sayısının bin 400 kişiye çıkarılması planlanıyor. 

Tesis alanında inşaat çalışması yapılmayacak, mevcut kapalı alanlar içerisinde verimlilik artışı, ilave makine ve tesisat ile kapasite artışı gerçekleştirilecek.  

130'dan fazla ülkeye ihracat 

TürkTraktör, Türk otomotiv sektörünün ilk üretici kuruluşu olma özelliğini taşıyor.  

Endüstriyel hayatına 1954'te başlayan TürkTraktör, başta Amerika kıtası olmak üzere 130'dan fazla ülkeye ihracat yapan bir kuruluş olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 

 Şirketin dünya pazarına sunduğu traktörlerin tasarımı Türk mühendisler tarafından gerçekleştiriliyor ve üretimde kullanılan parçaların tamamına yakını da Türkiye'de üretiliyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir