TürkTraktör'den yeni tesis açılışı

CNH Industrial (CNHI) ile tarım ekipmanları alanındaki işbirliğini iş makineleri alanına taşıyan TürkTraktör, İş Makineleri Ankara Bölge Tesisi'ni açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, inşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olduğunu ve Türkiye gibi ekonomisi gelişmekte olan ülkeler için önemli tetikleyici rol oynadığını bildirdi. 

Törende konuşan Votta, bu yeni işbirliğiyle CNHI ile Koç Holding arasında, 1967 yılında Fiat traktörlerin üretimiyle başlayan ortaklıkta yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri ve Türkiye gibi ekonomisi gelişmekte olan ülkeler için çok önemli tetikleyici rol oynuyor" dedi. 

Votta, son yıllarda önemli büyüme kaydeden iş makineleri sektörünün 2013 yılı verilerine göre Avrupa'nın dördüncü, dünyanın on birinci en büyük pazarı konumunda olduğuna dikkati çekerek, müşterilere doğru ve kaliteli ürünleri üst düzey hizmet anlayışıyla sunmayı amaçladıklarını söyledi. 

TürkTraktör İş Makineleri Direktörü Serhad Taşkınmeriç de yarattığı 33 milyar dolarlık yıllık ciro ile dünya ekonomisinde yer alan CNHI ile Koç Holding'in, TürkTraktör çatısı altında traktör üretimiyle uzun yıllardır süre gelen ortaklıklarına, Case ve New Holland marka iş makineleri Türkiye distribütörlüğü operasyonunun da katılmasıyla yeni bir sayfa açtıklarını ifade etti.  

Taşkınmeriç, şöyle konuştu: 

"Ankara tesisimiz 6 bin 200 metrekare alana sahip, 2 bin 400 metrekarelik servis alanımızda aynı anda 12 makineye servis hizmeti verebiliyoruz. 600 metrekare büyüklüğündeki yedek parça depomuzda mevcut makine parkına ve satışı planlanan makinelere yönelik yedek parça stoğu yapıldı ve bu stok her gün yeni ilavelerle de genişletilmeye devam ediyor. Bu tesis ile bölgeye satış sonrası konularında mümkün mertebede en hızlı ve kaliteli hizmet anlayışıyla destek vereceğiz. Mobil servis araçlarımız, gerek ürün destek gerekse teknik destek mühendislerimizle müşterilerimizin taleplerine anında çözümler üreterek hızlı dönüşler sağlayacağız. Yaptığımız yatırımların yanında bunları gerçekleştirebilmek için alanında son derece uzman ve tecrübeli bir ekip kuruldu ve bu ekiple beraber şu ana kadar pazardaki en yüksek servis ve hizmet standartlarını bu tesisimizde veriyor olacağız." 

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydınlı da OSTİM'deki yan sanayinin gelişmesinde TürkTraktör fabrikasının büyük katkısı olduğunu belirterek, yan sanayi firmalarına disiplin ve kalite getirdiğini anlattı.  

Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar da katıldı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir