TürkTraktör'e birincilik ödülü

TürkTraktör, enerji verimliliğinde birincilik ödülü aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TürkTraktör, hem ofis hem üretim merkezlerinde hayata geçirdiği enerji optimizasyonuyla, "Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması"nda (SENVER) "Enerji Verimli Endüstriyel Tesis" (EVET) kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. 

TürkTraktör'den yapılan açıklamaya göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmanın "Enerji Verimli Endüstriyel Tesis" kategorisinde, "Enerji Verimliliği Portalı"na kayıtlı olan, enerji tüketim bilgilerini her yıl düzenli olarak gönderen ve imalat sanayiinin alt sektörlerinde faaliyet gösteren yaklaşık 20 işletme değerlendirildi. 

Enerji yoğunluğunu son 3 yılda (2011-2013) ortalama yüzde 41,4 azaltan TürkTraktör, motorlu taşıt, römork ve yarı römorklar alt sektörü içerisinde "Enerji Yoğunluğunu En Çok Azaltan İşletme" seçildi. 

6. Enerji Verimliliği Forumu kapsamında gerçekleştirilen törende, TürkTraktör adına ödülü TürkTraktör Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nebi Doğan Özdöngül kabul etti. 

Enerji tasarrufu dedektiflerini eğitiyor 

Tesis içerisindeki tüm birimlerde enerji verimliliğine ilişkin farkındalığı yaygınlaştırmaya yönelen ve yüzde 9 oranında enerji tasarrufu sağlayan TürkTraktör, ofis ve üretim merkezlerinde basınçlı hava, doğal gaz, su ve tüm aydınlatmada veri tabanlı kontrol ve görüntüleme sistemlerinin gerçek zamanlı olarak ölçülmesi ve görüntülenmesini mümkün kılan bir enerji optimizasyonu gerçekleştirdi. Ayrıca, enerji tasarrufu dedektiflerinin eğitildiği bir enerji eğitim merkezini de bünyesinde barındıran TürkTraktör, güneş enerjisiyle ısıtma sistemini uygulanabilir hale getirdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir