Ukrayna 3G ile buluştu

Ukrayna'da life :) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell , Ukrayna'da 3G şebekesini hizmete açan ilk operatör oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ukrayna'da life :) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, Ukrayna'da 3G şebekesini hizmete açan ilk operatör oldu. Şubat ayında yapılan ihalede, 118,4 milyon dolar ile yatırıma ve üstün müşteri deneyimine en elverişli frekansı almaya hak kazanan life :), 3G'yi 3,5 ay gibi kısa bir sürede devreye soktu.

Ukrayna'da life :) markasıyla faaliyet gösteren Turkcell, Ukrayna'da 3G şebekesini hizmete açan ilk operatör oldu. Şubat ayında yapılan ihalede, 118,4 milyon dolar ile yatırıma ve üstün müşteri deneyimine en elverişli frekansı almaya hak kazanan life :), 3G'yi 3,5 ay gibi kısa bir sürede devreye soktu. Life :),  3G'yi Ukraynalı müşterilerine en gelişmiş teknolojiyle, 63,3 mpbs'a kadar hıza imkan veren “üç taşıyıcı” teknolojisiyle sunacak.  Turkcell,  3 taşıyıcılı 3G'yi altyapısına entegre eden ilk operatör olarak dünya çapında bir ilki gerçekleştirmişti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan törende Ukrayna Hükümeti üst düzeyde temsil edildi. Konuşmacılar ülkenin ilk 3G hizmeti için Turkcell ve life :)'a teşekkür etti. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, 3G yatırımının bu yeni evresiyle iki ülke ilişkilerinin daha da yakınlaştığını vurgularken, Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu da Ukrayna'nın Turkcell'in bundan sonraki bölgesel büyümesi için pilot ülke olduğunun altını çizdi.

4 Haziran 2015 tarihi, Ukrayna'nın iletişim tarihinde bir dönüm noktası oldu. Turkcell'in yüzde 55 hissesine sahip olduğu life:) 3G teknolojisini en gelişmiş 3 taşıyıcılı versiyonuyla  müşterilerinin kullanımına sundu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gerçekleştirilen lansman törenine, life:) Genel Müdürü Erdal Yayla ev sahipliği yaptı. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun katıldığı törende Ukrayna resmi makamlarından çok sayıda konuşmacı da söz aldı.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, yaptığı konuşmada, Turkcell'in Ukrayna'daki 3G yatırımıyla, Türkiye ve Ukrayna arasındaki en önemli ekonomik bağlardan birini, bir üst seviyeye taşıdığını vurguladı. Akça, sözlerine şöyle devam etti:

“Birkaç ay önce ülkelerimizin liderlerinin himayesinde Ukrayna'ya inancımızı gösteren 3G lisansı yatırımımızı, sembolik bir çek takdimiyle tarihe not düşmüştük. Bugün bu tarihi anı, hep beraber tamamına erdirmenin mutluluğu içerisindeyiz.Ukrayna'yı ülke çapında 3G ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün 3G ile Ukrayna'da yaşayanların hayatını değiştirmekle kalmıyor, ülkelerimiz arasındaki mesafeyi de kısaltıyoruz. Turkcell olarak, ülkemizin Ukrayna ile kurduğu sıcak ilişkiye bu şekilde katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Petro Poroşenko'nun 2017 için belirledikleri 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine de,  yatırımlarımızla ve iki ülkenin iş dünyalarını yakınlaştırarak katkı sağlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. ”

Törende konuşan Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Aivaras Abramovicius life:)'ın Turkcell'in Türkiye'den sonraki ikinci büyük yatırımı olduğuna dikkat çekti. 3G ihalesinin öneminin altını çizen Bakan Abramovicius, “Umarız Turkcell'in bu yatırımı başka yatırımlara ve yatırdımcılara da örnek olur” diye konuştu.

 Ukrayna Devlet Başkanlığı İdaresi'ni temsil eden Dmytro Shymkiv, Turkcell ve life:)'ı ülkenin dijital dönüşümüne sağladığı katkıdan dolayı tebrik ederek, “Bu teknoloji Ukrayna vatandaşlarının e-devlet ve mobil ödeme gibi hizmetlere daha kolay ulaşabilmelerini sağlaması açısından çok önemli” dedi.