Unilever ciroyu artırdı

Unilever'in küresel operasyonlarının cirosu yüzde 11,9 arttı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL  - Unilever, 2012 ilk çeyreği verilerine küresel operasyonlarında cirosunu yüzde 11,9 oranında artırdı. Unilever'in yazılı duyurusunda verilen bilgiye göre, Unilever'in küresel operasyonlarının cirosu 12,1 milyar euroya ulaşırken, içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu gelişen pazarlarda yüzde 11,9, gelişmiş pazarlarda yüzde 4,2 oranında artış gösterdi. Şirketin küresel operasyonlarının temel satış büyümesi yüzde 8,4 oranında gerçekleşti.
Unilever'in küresel operasyonlarının temel tonaj büyümesi yüzde 3,5 olurken, fiyatlandırma yüzde 4,7'ye kadar arttı. Bu çeyrek için kar payı yüzde 8 oranına kadar çıkarak 0,243 euro oldu.

Şirketin ilk çeyrek performansı konusunda görüşlerini belirten Unilever Dünya Başkanı Paul Polman, "Şu anda işimizin yüzde 56'sını kapsayan gelişen pazarlar, yine güçlü bir büyüme sergiledi ve gelişmiş pazarlardaki performansımız, zayıf geçen önceki yıla göre, iyi bir gelişme kaydetti. Öte yandan performansımız, ekonomide yaşanan güçlükler, tüketicilerin güveninin çok hassas olması ve rakip faaliyetleri gibi faktörlere rağmen memnuniyet verici" dedi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir